S uspješnim rezultatima zaključene 46. Varaždinske barokne večeri, 47. spremne!

U varaždinskoj Gradskoj vijećnici održana je sjednica Festivalskog vijeća Varaždinskih baroknih večeri na kojoj su se okupili Iva Hraste Sočo pomoćnica ministrice kulture, Dragica Đula povjerenica Vlade za Grad Varaždin, članovi Vijeća Zdenka Weber i Davor Matačić, Davor Bobić-ravnatelj Varaždinskih baroknih večeri te Raymond Rojnik organizator festivala sa suradnicima.

Razgovaralo se o prošlogodišnjem uspješnom Festivalu, prihodima koji bili u skladu s rashodima, kao i ovogodišnjoj financijskoj konstrukciji u vrijeme kada Grad Varaždin nema proračuna za tekuću godinu.

Istovremeno, organizatori festivala od nacionalnog značaja zadovoljni su što se ovogodišnja zemlja partner Mađarska već iskazala s osiguravanjem sredstava za koncerte u kojima će na 47. Varaždinskim baroknim večerima uživati publika, a nastupiti vrsni mađarski glazbenici.

Iako će se štediti na organizacijskim troškovima, glazbenih poslastica ove godine, kao i brojnih popratnih programa, neće nedostajati.

Od petka 22. rujna do ponedjeljka 2. listopada u Varaždinu će gostovati glazbenici iz Mađarske, Poljske i Hrvatske, te drugih europskih zemalja, a ove godine bit će održan i najveći broj koncerata izvan Varaždina, ukupno njih 12, od Ludbrega, Krapine, Preloga, Križevaca, Belca, do Trškog vrha i Vinice.

Završno izvješće o prošlogodišnjim 46. Varaždinskim baroknim večerima, kao i financijsko izvješće na sjednici su prihvaćeni jednoglasno.

Organizatori VBV-a zamolili su pomoćnicu ministrice Ivu Hraste Sočo za pomoć pri povezivanju baroknog festivala s Hrvatskom turističkom zajednicom i Ministarstvom turizma, s obzirom na potrebu veće sinegrije turizma i kulture, odnosno snažnijeg razvoja kulturnog turizma u Hrvatskoj.

Varaždinske barokne večeri ove su godine postale dijelom Europske asocijacije festivala, a na sjednici Festivalskog vijeća predstavljen je trojezični letak koji će biti distribuiran širom Hrvatske i u inozemstvu, a kao pozivnica na festival koji je, kako je istaknuto, više od glazbenog festivala.

Najavljena su i skora predstavljanja Varaždinskih baroknih večeri u Mađarskoj, potom u lipnju u Zagrebu, te kasnije u Beču.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije