Ines Hrain u četvrtak predstavlja svoja dva romana Pusti otok i Švedska grenčica

Najčitanija i najpopularnija varaždinska spisateljica Ines Hrain u četvrtak će, 9. ožujka, predstaviti svoja dva najnovija romana Pusti otok i Švedska grenčica. Promocija romana održat će se u Bard Clubu u Kukuljevićevoj ulici s početkom u 20 sati.

Gosti promocije su varaždinski književnik Denis Peričić i glumac Darko Plovanić, koji će predstaviti roman Švedska grenčica te kolumnistica i učiteljica Gordana Foder uz učenike Doroteju Mrazović i Daria Gradečaka koji će predstaviti roman Pusti otok.

Nazočne će zabavljati plesne skupine Iridian Elune i Desert Queens. Skupina Iridian Elune dio je Udruge za ples i kreativnost iz Varaždina u u kojoj pleše i sama autorica romana Ines Hrain, a plesna skupina Jasminke Pomper – Yasmine Desert Queens će izvesti kabaret.

Moderatorica promocije je Ljubica Ribić, a organizator Udruga Ritam misli.

Švedska grenčica prvi je kriminalistički roman renomirane autorice već poznatih urbanih romana Najdeblja, Sjajni je bal i Kolagen. Ines Hrain radnju ovog krimića smješta u svoj kvart, varaždinsku Trakošćansku ulicu, kao predložak za likove služe joj prijatelji i susjedi te neka renomirana varaždinska prezimena, a samu radnju romana autorica je vješto isplela u maniri krimića popularne Agathe Christie čija je vjerna čitateljica i sama autorica Švedske grenčice. Švedska grenčica pravi je varaždinski krimić, roman koji se čita u jednom dahu.

Pusti otok je omladinski roman, namijenjen čitateljstvu tinejdžerske dobi. Roman je nastao na poticaj spisateljičinog sina koji se požalio da mu je lektira dosadna. S glavnim likovima romana Pusti otok mladi se mogu lako poistovjetiti jer govori o problemima koje imaju njihovi vršnjaci. Autorica je suptilno i nenametljivo kroz roman provukla i pouke o štetnosti devijantnog ponašanja te o važnosti obiteljskih vrijednosti. Nije to roman koji će mladima lažno moralizirati, već ih se kroz priču navodi da sami dođu do zaključaka što je dobro, a što loše.

Iako je Ines Hrain u ova dva romana iskočila iz do sad provjerenih i rado čitanih tema o kojima je do sad pisala, pokazalo se to kao vrlo uspješan iskorak, nastala su dva žanrovski različita, ali stilom i sadržajem jednako uzbudljiva i zanimljiva romana koja će vjerna varaždinska publika rado čitati.

Promocija romana Ines Hrain Pusti otok i Švedska grenčica u četvrtak, 9. ožujka u Clubu Bard jamče zanimljivo i sadržajno provedenu večer. Ulaz na promociju je besplatan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije