PROMOCIJA Varaždinka Mirjana Sabljak na zanimljiv način predstavila svoj roman

U ponedjeljak, 28. svibnja, je u Medinoj škrinji u Varaždinu održana promocija romana ‘Svim majkama bih izbrisala bore’. Autorica knjige je Mirjana Sabljak, rođena u Varaždinu, gdje i živi a ovo je njeno prvo izdanje.

Uvodne riječi na početku promocije uputio je Stjepan Juranić ispred nakladničke kuće ‘Tonimir’ koja je izdala ovaj roman.

– Rijetko u Varaždinu, nažalost imamo priliku prisustvovati promocijama proze. Većinom su to zbirke pjesama – rekao je.

– Ovo nije tipična ženska proza – kazao je u svom govoru govoru Ivan Čehok koji je ujedno potpisao i predgovor knjige, te je nastavio:

– Ovaj rukopis se u temeljnom smislu suočava sa glavnim ili vodećim arhetipom moderne civilizacije, to je odnos prema mami, tj. odnos s majkom, čak ne majkom roditeljicom, nego majkom kao mater u smislu, latinski – materija, kao svestvoriteljstvo i suočavanje s tom pojavom i s tim načelom je ono što određuje ovaj roman.

Gradonačelnik je ujedno i najavio: – Toponimi koji su opisani u djelu su me nagnali da razmislim o tim kockama u gradu, po kojima dame ne mogu hodati sa štiklama te je tako nastala ideja da će se u Varaždinu napraviti ‘put štikle’ za sve žene, da mogu hodati gradom u štiklama.

Autorica se bavi i pisanjem pjesama, tako da je pročitano i nekoliko njezinih pjesama. Pjesme je čitala Nataša Rahmanović uz gitarsku pratnju Tomislava Puzaka.

Publiku koja je ispunila Medinu škrinju posebno je oduševio nastup mladih, ali već stasalih pjevača Tihane Sabljak i Doriana Stipčića. Ovaj zabavni glazbeno-scenski događaj se je po svojoj urbanoj koncepciji i izvedbi pomalo odmaknuo od klasičnih promocija kakve smo navikli viđati a čemu je doprinijelo i uvijek originalno moderiranje voditelja Ivice Gašparca-Gašija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije