Tata Slaven u Varaždinu: ‘Ovo nije knjiga o autizmu, ovo je knjiga o ljubavi’

Muzej anđela danas je bio potpuno ispunjen, od ulaznih vrata do najudaljenije prostorije. Razlog takvoj iznimnoj posjećenosti bio je Slaven Vujić, osnivač Udruge ‘Senzori’, poznatiji kao Tata Slaven, koji je u potpunosti promijenio svoj život kako bi njegov sin Vito, kojem je dijagnosticiran autizam, od njega mogao dobiti sve što treba. A to je, prema tati Slavenu, ljubav.

Svojim primjerom Slaven je inspirirao mnoge, a svoje iskustvo pretočio je u prozu u knjizi ‘Vidim te’. Promocija te knjige bila je danas u Muzeju anđela.

– Volimo jedni druge. To je glavna poruka knjige ‘Vidim te’. Nisam ja to izmislio, to piše u prvoj Ivanovoj poslanici, a ovdje sam došao da pričam, prije svega, o ljubavi. Ovo nije knjiga o autizmu, ovo je knjiga o ljubavi. Ovo je knjiga o pronalasku jednog sasvim novog načina voljenja svog djeteta i druge djece – kazao nam je Slaven.

Iako knjiga danas postoji, njezin nastanak nije planiran.

– Nije mi cilj bio objaviti knjigu, ja sam samo jednostavno pisao. To je jedno svjedočanstvo stavljeno na listove, to je svjedočanstvo koje će nekom služiti kao svjetionik, a meni služi kao podsjetnik.

Kako će njegova knjiga djelovati na društvo i kako bi mogla pomoći roditeljima čija djeca također boluju od autizma, na ta pitanja nije imao odgovor.

– Ja sam samo napisao knjigu, ostalo je Božja volja – odgovorio je skromno.

No nešto ga je danas posebno obradovalo.

– Iznimno sam zadovoljan posjećenošću i moram priznati da mi je od početka ove moje pustolovine jako puno podrške došlo iz Varaždina, primio sam jako puno elektroničke pošte i zbilja su Varaždinci jedno veliko srce – kazao je tata Slaven.

Osim što je Slaven pričao o svojim iskustvima, dio programa bilo je i čitanje ulomaka iz same knjige te glazbeni program.

Slobodno možemo zaključiti da će svi koji su danas bili na promociji knjige ‘Vidim te’ biti bogatiji, ne materijalno, nego što su bili prije ulaska u isti prostor.

– Treba uživati u životu i to je to – zaključio je Slaven Vujić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije