Saznajte što vas očekuje na Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva u Varaždinu

Još nas desetak dana dijeli do službenog otvaranja 48. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva koja će ove godine biti održana u Varaždinu od 25. do 27. studenog.

Uz organizaciju Hrvatskog filmskog saveza, domaćin i suorganizator Revije je udruga Filmsko-kreativni studio VANIMA, koja tom prilikom službeno slavi 30 godina postojanja.

Partneri u organizaciji Revije su Gradski muzej Varaždin, Galerijski centar Varaždin i Udruga TRASH. Revija se održava pod pokroviteljstvom Grada Varaždina, HAVC-a i Hrvatske zajednice tehničke kulture.

Iako službeno Revije počinje u petak 25. studenog, prije samog događaja biti će održan pretprogram. Riječ je o prigodnom programu u sklopu VANIMINE proslave obljetnice.

Tako će 23. studenog u 19 sati u palači Herzer zainteresiranoj javnosti biti predstavljena monografija pod imenom ‘Od V do A – od Varaždina do animacije u 30 godina’ i to u sklopu programa ‘Srijeda u muzeju’ koji provodi Gradski muzej Varaždin.

U 20.30 sati istu večer u Galerijskom centru Varaždin, službeno će biti otvorena izložba radova naših poznatih animatora Krešimira Zimonića i Matije Pisačića pod nazivom ‘Crtež, strip i film’. Izložba je nastala u sklopu platforme EDIT COMICS koju je 2014. godine pokrenula udruga RARE iz Vinkovaca, a sad je vodi VANIMA. Platforma je financirana sredstvima Zaklade Kultura Nova.

Službeni programski raspored 48. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva pogledajte ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije