Veliki plesački koncert i svečana skupština povodom 70. obljetnice KUD-a Varteks

U ponedjeljak, 7. studenoga, u varaždinskoj Gradskoj vijećnici gradonačelnik je priredio primanje za Aleksandru Vidović, predsjednicu Centra tradicijske kulture, i dirigenta Tibora Büna te im još jednom čestitao na odlično pripremljenom slavljeničkom koncertu kojeg su članovi Centra tradicijske kulture izveli s Tamburaškim orkestrom HRT-a i brojnim solistima pod ravnanjem maestra Siniše Leopolda.

Bila je to prilika da se tamburaši CTK pohvale i još jednim velikim priznanjem – osvajanjem prve nagrade za najbolje izvedenu kompoziciju hrvatskog autora te ukupno osvojenom trećem mjestu na državnom natjecanju tamburaških orkestara održanom u Dugom Selu. Čestitkama se pridružila i Danijela Vusić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina.

Također, najavili su veliki plesački koncert koji će okupiti sve generacije plesača folklora. Koncert će se održati u petak, 11. studenoga, u 20 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu i za njega vlada velik interes varaždinske kulturne publike, dok će u nedjelju, 13. studenoga, u 18 sati u Velikoj koncertnoj dvorani HNK biti održana svečana skupština povodom 70 godina djelovanja KUD-a Varteks.

Naime, Centar tradicijske kulture Varaždin nastao je 2011. godine spajanjem KUD-a Varteks i Folkornog ansamblaVaraždinski veterani.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije