FOTO Siyeon Ryu i Ana Marija Kyun unijele dašak jazza među varaždinsku publiku

‘Miris Jazza’ zavladao je jučer, 26. srpnja, Atrijem varaždinskog Starog grada, zahvaljujući izvedbi dviju južnokorejskih glazbenica – Siyeon Ryu na klaviru i Ana Mariji Kyun na violini.

Bogat repertoar obuhvaćao je Bolcoma, Ravela, Debussyja, Joplina i druge, a savršen spoj violine i klavira učinio je koncert zanimljivim publici.

Inače, Siyeon Ryu, započela je glazbeno obrazovanje na Nacionalnom sveučiliš tu u Seoulu, dok je preddiplomski studij završila na Curtis glazbenom institutu. Nakon Umjetničke diplome iz Londona Siyeon Ryu diplomirala je na Sveučilištu Yale, a u SAD-u na Sveučilištu u New Yorku završila je i doktorat. Pohađala je predavanja svjetski poznatih glazbenika poput Issaca Sterna i drugih.
Njezin posljednji glazbeni interes usmjeren je na reinterpretaciju tradicionalne korejske folklorne glazbe kroz jedinstven zvuk violine, a eksperimentiranje s tradicionalnim korejskim zvukovima koje harmonizira s djelima iz različitih kultura nastavlja kroz ‘Reminiscence’.

Ana-Maria Kyun je rođena je u Seoulu u Južnoj Koreji, klavir počinje učiti s majkom, profesoricom klavira, s nepunih pet godina i već kao mala sudjeluje na raznim natjecanjima na kojima osvaja brojne nagrade. Nakon niže srednje umjetničke škole koju završava kao najbolja učenica i stipendistica, obrazovanje nastavlja u višoj srednjoj umjetničkoj školi (Seoul Art High School), školi s najdužom tradicijom u umjetničkom obrazovanju. Sudjelovala je na raznim festivalima, seminarima i natjecanjima kao solopijanistica, korepetitorica i članica komornog sastava.
Nakon udaje za hrvatskog državljanina preselila je u Hrvatsku i od 1999. godine radi u Varaždinu kao profesorica klavira u Glazbenoj školi, a kao korepetitorica za puhački i pjevački odjel sudjeluje na raznim natjecanjima diljem Hrvatske i inozemstva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije