Na susretu Šumskih pjesnika i dvoje Varaždinaca – Lidija Deduš i Marko Presečki

Susret Šumskih pjesnika, šesti po redu, koji će se 5. kolovoza održati u Butorima pored Grožnjana i ove će godine okupiti šaroliko društvo ‘šumskih ljudi, pisaca, putnika, pustolova’. Među njima će kao pjesnici svoje mjesto naći i dvoje varaždinskih autora – Lidija Deduš i Marko Presečki.

– U Butorima ćemo imati priliku poslušati Davora Rostuhara koji je prošle godine objavio zbirku putopisne poezije iz Butana, ‘U zemlji zmaja’. Kroz poeziju putuje i Mladen Blažević iz Rijeke, dok Marko Presečki iz Varaždina najčešće nastupa uz pratnju benda. Osim njih, u šumi će čitati i Sanja Baković (Brač), Selma Kanazir (Zadar), Lidija Deduš (Varaždin), Gaetano Benčić (Pula), Andreja Denko iz Slovenije i Maja Klarić iz Šibenika, koja zajedno s Goranom Blaževićem iz Umaga organizira ovaj susret. Dolazi nam i mađarski pjesnik Tibor Weiner Sennyey, koji prati Šumske pjesnike od samih početaka. Čitanje poezije pratit će Vladimir Kuzman na gitari – najavljuju organizatori.

Kažu kako je posebnost ovogodišnjeg susreta u tome što će biti predstavljena i prva zbirka Šumskih pjesnika, koja objedinjuje radove autora koji su sudjelovali u prvih pet godina održavanja ovih susreta.

Organizator manifestacije je Kulturna udruga Fotopoetika u suradnji s Općinom Grožnjan, a ove godine susret podržava i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske. Šumski pjesnici počinju 5. kolovoza u 20 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije