U kinu Galerija projekcija filmova sa splitskog Festivala mediteranskog filma

Još jedno lipanjsko gostovanje u kinu Galerija, ono je 9. izdanja Festivala mediteranskog filma Split, koji se ove se godine održavao od 3. do 11. lipnja na tri lokacije. Na programu je bilo 78 filmova koji stižu iz 39 zemalja. U sklopu Kino mreže, u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom, u kinu Galerija bit će premijerno prikazana tri festivalska filma: ‘Put u Istanbul’, ‘Druga majka’ i ‘U suton života’.

‘Put u Istanbul’, u režiji Rachida Bouchareba, govori o majci Elizabeth, čija 19-godišnja kćer Elodie odlazi u Siriju kako bi se pridružila džihadistima. Elizabeth odlazi za njom u nadi da će ju uspjeti nagovoriti na povratak u Belgiju. Alžirsko-francuski film na rasporedu je u kinu Galerija u petak, 17. lipnja, u 20.30 sati.

‘Druga majka’ prikazuje život Val, savršene dadilje i domaćice koja, u uvijek savršenoj uniformi poslužuje perfektne kanapee, odano ispunjava sve potrebe svojih nadređenih i sve brižno odgaja njihovog sina Fabinha. Kroz mračni humor i opipljive likove, drama govori o sudaru starih principa i novih svjetova. Ovaj brazilski film, kandidat za Oskara 2015. godine, u režiji Anne Muylaert na rasporedu je u kinu Galerija u subotu, 18. lipnja, u 20.30 sati.

‘U suton života’, dobitnik nagrade publike na ZagrebDoxu i nagrada DocAviva 2015. godine za najbolji izraelski film i za najboljeg redatelja, bit će prikazan publici u Varaždinu u utorak, 21. lipnja, u 20 sati. Ovo je filmsko putovanje o životu 94–godišnje majke koja se suočava sa starošću i o životu njenog sina, redatelja filma, Sylvaina Biegeleisena.

Ulaznice su u prodaji na blagajni kina Galerija po cijeni od 15 kuna.

Hrvatski audiovizualni centar u sklopu programa ‘Ljeto u kinu’ u Kino mrežu dovodi, osim izbora filmova FMFS, i one s Pula Film Festivala, Motovun Film Festivala i Sarajevo Film Festivala.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije