FOTO O najsjajnijim trenucima vatrogastva: Otvorena izložba ‘Vatrogasni vjesnik’

Međunarodni dan muzeja obilježava se 21. svibnja, a Muzej hrvatskog vatrogastva svoja je vrata zainteresiranim posjetiteljima otvorio danas od 15 sati. Prisutni su mogli razgledati stalni postav koji uključuje predmete i povijesne dokumenti Hrvatske vatrogasne zajednice koja ove godine slavi 140. obljetnicu djelovanja.

Središnji dio manifestacije bio je otvaranje izložbe naslovnica ‘Vatrogasnog vjesnika’, časopisa koji ove godine obilježava 120.godinu izlaženja.

‘Vatrogasni vjesnik’ je bio osmišljen kao glasilo tadašnje Hrvatsko-slavonske vatrogasne zajednice, a u njemu su objavljivani stručni članci iz područja vatrogastva i praćen je rad vatrogasnih društava. Svoje temeljne funkcije zadržao je do danas.

Cilj izložbe jest prisjetiti se najznačajnijih događaja iz bogate hrvatske vatrogasne povijesti prezentiranih kroz naslovnice spomenutog časopisa.

Ovim projektom Hrvatska vatrogasna zajednica želi odati počast svim suradnicima uključenima u rad časopisa, ali i vatrogascima čije su se priče i podvizi našli u stranicama našeg časopisa.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije