Dani čileanske kulture: Nastup Jose Riverosa u subotu u Glazbenoj školi

U Velikoj koncertnoj dvorani Glazbene škole u Varaždinu​ u subotu, 14. svibnja, s početkom u 19 sati gostuje Jose Riveros koji će izvesti Klavirski recital u sklopu ‘Večeri čileanske glazbe’.

U okviru programa Dana čileanske kulture u organizaciji Udruge OS, u Republici Hrvatskoj gostuje mladi pijanistički majstor i aktualni partiturist svjetski poznatog ansambla Los Jaivas.

Jose Riveros nastupa pred zagrebačkom i varaždinskom publikom izborom svojih kompozicija i popularnih kompozicija čileanske glazbene tradicije koje su polučile najveći uspjeh kod publike u Čileu i svijetu.

Jose Ignacio Riveros Donoso, mlad je profesor glazbenog obrazovanja i pijanist koji se obrazovao na sveučilištu Playa Ancha u Valparaisu. Svoje glasovirske studije i pedagoško usavršavanje nastavio je na Konzervatoriju Katoličkog sveučilišta u Valparaisu te kod majstora Juana Carlos Villegasa. Nastupao je na brojnim koncertima na nacionalnoj i međunarodnoj razini, od Latinske Amerike do Afrike i Bliskog istoka, samostalno i kao nezaobilazni član grupe Los Jaivas te je uz koncertiranje, svoj talent i stručnost iskazao posebice kroz sudjelovanje u predavanjima, seminarima i nacionalnim i međunarodnim glazbenom tečajevima od Quita do Kaira, od Asunciona do Santiaga i Kartage.

Ono po čemu je ovaj mladi glazbenik specifičan jest njegova autentična interpretacija čileanske nacionalne glazbene tradicije i sloboda improvizacije kojom obogaćuje glazbeni predložak iz bogate ostavštine svojih prethodnika inspiriranih životom i stvaralaštvom običnog malog čovjeka.

U svojim nastupima donosi sukus toga nadahnuća tradicijske glazbene kulture bujnog kolorita i raskošne ritmičke palete inspirirane ljepotama prirode, slobodom i ljubavi, skromnošću i humanošću svojih sunarodnjaka ovjekovječenih u partiturama ansambla Los Jaivas i velikih čileanskih umjetnika – Violete Parra i Víctora Jare kao i u temama iz svoga vlastitog opusa.

Ulaz na koncert je slobodan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije