Glazbene svečanosti hrvatske mladeži u HNK Varaždin

U caffe baru Carica Sissy najavljeno je 58. izdanje Glazbenih svečanosti hrvatske mladeži koje će se održati 7. i 8. svibnja u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu, gdje će zborovi osnovnih i srednjih škola izvoditi program pred zainteresiranom publikom.

Konferecija je održana 4. svibnja i na njoj su zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić i profesor Stjepan Levanić iznijeli bitne – informacije o ciljevima, organizaciji i sudionicima ovogodišnjih Glazbenih svečanosti.

– Glazbene svečanosti hrvatske mladeži natjecanje je koje ima već dugu tradiciju u gradu Varaždinu, a ove godine pristustvovati će čak 1371 sudionik iz svih županija i natjecati će se u šest kategorija – izjavio je zamjenik župana Alen Kišić.

Ovakvi festivali potiču mlade da se bave umjetnošću, smatra Kišić.

Program će i ove godine sadržavati izvedbu unaprijed zadanih skladbi te skladbi koje zborovi biraju sami.

– Moram priznati kako sam razočaran medijskom pažnjom koju u Hrvatskoj zadobivaju manifestacije ovakvog karaktera. U drugi zemljama Europe takve se manifestacije iznimno posjećuju, a još bitnije, promoviraju u medijima – pojadao se profesor Levanić na stanje glazbenih manifestacija u Hrvatskoj.

Glazbene svečanosti završavaju 8. svibnja zajedničkim kanonom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije