HDZ TRNOVEC

Jurak: ‘Trnovečki SDP i HSS i dalje su protiv gradnje vrtića za djecu’

'Ovoga puta navode da je to preveliki trošak', ističe Jurak.

Predsjednik Općinske organizacije HDZ-a Općine Trnovec Bartolovečki Tin Jurak ističe da su SDP i HSS Općine Trnovec Bartolovečki protiv gradnje vrtića za djecu. Upozorio je da su na sjednici Općinskog vijeća glasali protiv te odluke, a sad je reagirao i na njihov odgovor. Prenosimo priopćenje u cijelosti.

“Ovoga puta navode da je to preveliki trošak jer djecu u vrtiću treba hraniti i odgajateljice ih trebaju čuvati, a sve to, tvrde u SDP-u i HSS-u, stvara trošak.

Jer gle čuda, vrtić košta pa tako nabrajaju troškove: ‘zaposliti cca. 25 do 30 djelatnika od ravnatelja, psihologa, domara, liječničkog osoblja, spremačica, teta. Plaće će se morati isplaćivati prema koeficijentima zaposlenih’.

Gle čuda, zaposlenici vrtića do sada nisu dobivali plaće. Potom navode: ‘tu su još troškovi režija, hrane’. Pazite ovu novost: ‘prehrana djece u vrtiću’, što za SDP i HSS predstavlja enormni trošak.

Drugovi i Drugarice, je l’ vas nakon ovakvog priopćenja barem malo sram? Ali, ako ništa, barem ste evoluirali i shvatili da zaposlenici vrtića dobivaju plaću, a djeca prehranu.

Za HDZ svi troškovi koje navodite su prijeko potrebni, jer to nisu troškovi već ulaganje u budućnost.

Dosada nikome nije ni palo na pamet, a kamoli da itko izgovori, da je prehrana u vrtiću te rad odgajateljica koje paze, uče i odgajaju mališane u vrtiću, trošak. Dakle, Drugovi i Drugarice, čestitamo vam na tome što je za vas briga za djecu trošak kojeg vi ne želite!”, poručuje Tin Jurak.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije