IMENOVANJA Supruga ravnatelja Gradskih bazena neće više nadzirati njegov rad

Stjepan Cepanec novi je predsjednik Upravnog vijeća Gradskih bazena, a njegova zamjenica je Gizela Mihaljević.

Tu je odluku danas donijelo Gradsko vijeće, nakon što je Tatjana Kušter, dosadašnja predsjednica Upravnog vijeća, ujedno i supruga ravnatelja Gradskih bazena Željka Kuštera, razriješena na svoj zahtjev.

Kritički se na tu i slične odluke osvrnuo SDP-ov vijećnik Neven Bosilj.

– Gospođa koja se predlaže već je predsjednica Savjeta Javne ustanove Galerijski centar i Školskog odbora VI. osnovne škole, a sad će biti zamjenica predsjednika Upravnog vijeća Gradskih bazena. Ovo Gradsko vijeće trebalo bi ići prema tome da se ne multipliciraju funkcije, a ne da se ide prema tome da jedna osoba obavlja više funkcija nadzora ili upravljanja – iznio je svoje mišljenje Bosilj.

Kao primjer iznio je slučaj doc. dr. sc. Lovorke Gotal Dmitrović, koja je članica nadzornih odbora Čistoće i Centra kompetencije za obnovljive izvore energije te članica Upravnog vijeća Regionalne energetske agencije Sjever .

Predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan napomenuo je da, prema Zakonu o trgovačkim društvima, nigdje nije navedeno da ta praksa nije dozvoljena.

U svojevrsnu ‘obranu’ vijećnice Gotal Dmitrović uključio se zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar, naglasivši njezinu neupitnu kompetentnost.

– Uz sve to, Lovorka Gotal Dmitrović za svoj rad u dva nadzorna odbora prima – nula kuna! Ja joj zahvaljujem na tome, kao i na tome da daje prijedloge, da dolazi na sjednice… Članovi vaše stranke su u svim nadzornim odborima i upravnim vijećima svugdje primali naknade. Vodite brigu o tome da su te osobe kompetentne i da su završile visoke škole te možemo biti sretni da upravo njih imamo u nadzornim tijelima – rekao je Avar.

Bosilj je pojasnio da ne dovodi u pitanje ničije kompetencije, nego tek smatra da multipliciranje funkcija ne može dovesti do kvalitetnog obnašanja dužnosti.

> GRADSKI MUZEJ Morandini razriješen, v.d. ravnateljice je Spomenka Težak

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije