PRTLJANJE S USTROJEM Grad osnovao zasebnu Redarsku službu, a sad je odmah ukida

Na sutrašnjoj sjednici varaždinskog Gradskog vijeća pred vijećnicima će se naći i prijedlog odluke kojom se mijenja odluka donijeta prije tek nešto više od mjesec dana, na sjednici 18. prosinca.

Tada je Gradsko vijeće donijelo odluku da se uz postojećih sedam upravnih odjela, redefiniranim u određenim funkcijama, osnuju i dva odjela (bez prefiksa ‘upravni’), koji bi obavljali takozvane ‘horizontalne’ funkcije. Konkretno, to bi značilo da je riječ o odjelima koji se protežu kroz sve upravne odjele.

Gradsko vijeće je tako, na prijedlog gradske izvršne vlasti, osnovalo i Odjel za kontrolu i nadzor i Odjel za unutarnju reviziju. Oni su direktno pod ingerencijom gradonačelnika.

Osim toga, bila je ustrojena i zasebna, samostalna Redarska služba, koja je izmiještena iz upravnog odjela za komunal, unutar kojeg je dosad djelovala. Ona objedinjuje poslove komunalnog, prometnog i poljoprivrednog redarstva

> ‘Rošada’ u gradskoj upravi, redarska služba postaje samostalno tijelo

No sada se to opet vraća pod okrilje Upravnog odjela za komunalne poslove, urbanizam i zaštitu okoliša.

Razlog je taj što Ured državne uprave u Varaždinkoj županiji nije dao ‘zeleno svjetlo’ za izglasan ustroj pa Grad sada postupa po smjernicama predstojnice i ispravlja grešku.

– Upozoravali smo već tada da to neće proći – podsjetio je na današnjoj konferenciji za novinare Neven Bosilj, predsjednik Kluba vijećnika SDP-a.

Bosilj je iznio opći stav da je sjednica Gradskog vijeća sazvana ‘pro forme’, da je dnevni red sadržajno siromašan, što govori o radu gradske uprave, a već prve dvije točke donose izmjene proračuna za 2018. godinu koji tek što je donijet.

– A kao što vidimo iz ove odluke o promjeni ustroja koji tek što je izglasan, gradska vlast se bavi pitanjima ‘tko će gdje sjediti’, umjesto pitanjima bitnima za razvoj grada – ustvrdio je Neven Bosilj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije