IZBORI Mladen Jakopović (HDZ): ‘Moramo podići ruralne sredine u županiji’

U prostorijama Županijskog HDZ-a danas se predstsavio Mladen Jakopović, kandidat za dožupana na predstojećim lokalnim izborima i istaknuo kako će najviše raditi na podizanju ruralnoih krajena Varaždinske županije, a šansu za to vidi ponajviše u poljoprivredi i turizmu.

>Mladen Jakopović – HDZ-ov kandidat za zamjenika župana

Kao što smo već pisali Jakopović je poduzetnik iz Pake, najpoznatiji po svojem OPG Jakopović, koji je osnovao sa suprugom, i počeo se baviti uzgojem matičnjaka. Proizvodnja je iz godine u godinu napredovala, počeli su proizvoditi i izvoziti finalne proizvode. OPG Jakopović je trenutno najveći proizvođač eko kozmetike u Hrvatskoj.

– U prvom redu sam se uključio radi podizanja ruralnih sredina. Velika većina, čak 70% stanovnika naše županije živi u ruralnim sredinama, mislim da im možemo pomoći – istaknuo je Jakopović prilikom svojeg predstavljanja.

Potencijalni dožupan aktivan je na polju poljoprivrede i poduzetništva, a predsjednik je Hrvatske poljoprivredne komore (HPK) Varaždinske županije, član Upravnog odbora HPK-a, a aktivan je i u Copa-Copega, tijelu pri Europskoj uniji, koje se brine za poljoprivredni sektor. Jakopović je predsjednik odbora za eko i ljekovito bilje.

Smatra da Varaždinska županija ima veliki potencijal u tom segmentu.

– Imamo brojne poljoprivrednike, poduzetnike, OPG-ove koji imaju i kapacitet i znanje. Svakako trebamo razmišljati vrlo intenzivno i o ruralnom turizmu, koji se zapostavio posljednjih godina, imamo uvjete i za lječilišni turizam, sportski turizam, praktički sve bitno – istaknuo je Jakopović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije