IZBORI Mladen Jakopović (HDZ) bit će zamjenik kandidata za župana Alena Runca

Poznato je i prvo od dva imena zamjenika HDZ-ovog kandidata za župana Alena Runca. Bit će to poduzetnik Mladen Jakopović, poznat po svojoj Kući magične trave i OPG-u Jakopović u Paki, a član HDZ-a je od 2006. godine. Tko će biti drugi zamjenik Alena Runca, zasad nam nije poznato.

Jakopović je rođen 1973. godine u Varaždinu, a osnovnu školu je pohađao u Novom Marofu. Nakon toga je završio matematičku Gimnaziju u Varaždinu i Fakultet Organizacije i informatike u Varaždinu, na kojem je diplomirao 1995. godine.

Već kao student osnovao je vlastitu tvrtku, Oportun d.o.o., čiji je jedini vlasnik i danas. Radio je kratko paralelno i kao asistent na FOI-u, a potom kao direktor informatike u tadašnjem VIS-u d.d. Varaždin.

Pet godina živio je i u Sloveniji, a 2007. godine osniva OPG Jakopović i počinje se baviti ekološkim uzgojem matičnjaka, te od 2009. i preradom u finalne proizvode. Danas se u OPG Jakopović radi 60-tak gotovih proizvoda Eko kozmetike. Trenuto je najveći proizvođač Eko kozmetike u RH, sa prodajom u 100-tinjak prodavaonica u RH te izvozom u 10-tak zemalja EU.

Od 2014. predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore Varaždinske Županije i član UO HPK, predsjednik odbora za Eko i ljekovito bilje ze predstavnik RH u Copa-Cogeca u Bruxelles.

Član sam i brojnih povjerenstava pri Ministartvu Poljoprivrede a sve vezanih uz ruralni razvoj, dopunske djelatnosti, preradu ili ekologiju.

Također je i predsjednik Udruge privatnih šumovlasnika ‘Graber’ Novi Marof koja aktivno radi na mnogim šumskim projektima, te već nekoliko godina na ‘podizanju’ manifestacije ‘Dani Vrganja u Paki’.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije