Kišić: ‘Habijan je neinformiran, vlasnik Vinokovščaka je Ministarstvo obrane’

Zemljište uz vodocrpilište, a na kojem se nalazi divlje odlagalište, je u vlasništvu MORH-a i on je zakonski odgovoran za njegovo održavanje!

Skrenuo je pažnju na to varaždinski SDP nakon današnje konferencije za novinare Damira Habijana, HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika, na kojoj je upozoreno na problem odlagališta otpada.

> DEPONIJ NA VINOKOVŠČAKU ‘Netko za ovo mora biti nadležan. Varkom ili Čistoća, svejedno’

U SDP-u kažu da osuđuju nesavjesnost onih koji odlažu otpad uz vodocrpilište, ali isto tako osuđuju i vlasnika tog zemljišta, u ovom slučaju to je MORH.

– Naravno da izražavam zabrinutost zbog situacije, koja nije nova, nego se, nažalost, smeće tamo odlaže već godinama. Jasno da građane ne treba zanimati tko je vlasnik, nego kad i kako će se problem riješiti. Netko za to mora i odgovarati, ali zasigurno ću učiniti sve da se problem riješi nakon 21. svibnja, kad postanem gradonačelnik. Međusobne prozivke ne vode dobrome, a HDZ-u je već postala loša praksa da građanima ne nude rješenja već samo upućuju kritike ne bi li prisvojili naklonost – ističe Alen Kišić, kandidat za gradonačelnika Koalicije SDP-a, HNS-a, HSS-a, HSU-a i Hrvatskih laburista.

Iz katastarske snimke i podataka iz zemljišnih knjiga vidi se da je vlasnik navedenog zemljišta zaista Ministarstvo obrane.


U SDP-u također kažu da Varkom redovito kontrolira kvalitetu vode te opasnosti za građane nema, ali slažu se da problem treba riješiti.

– Stoga ovim putem apeliramo na MORH, budući da to već nije učinio gospodin Habijan, da što hitnije reagira kao vlasnik zemljišta kako bi se otpad što prije uklonio. Zanimljivo je da je prije samo nekoliko dana, točnije prošlog petka, ministar Damir Krstičević obišao vojarnu u Optujskoj, koja se nalazi u blizini spomenutog vodocrpilišta. Pitanje je zašto članovi HDZ-a, koji danas izražavaju svoju zabrinutost, tog istog ministra nisu odveli i na odlagalište za koje je direktno odgovorno njegovo ministarstvo?! – pitaju se u SDP-u, konstatirajući da je Habijanu bitna tek samopromocija.

Napominju i da je nedavno saborski Klub zastupnika HNS-a i HSU-a predložio izmjene Zakona o državnoj imovini, gdje je uz ostalo i prijedlog da upravljanje nad državnom imovinom preuzmu jedinice lokalne samouprave, u ovom slučaju Grad Varaždin. No Vlada prijedlog nije dočekala s odobravanjem, stoji u priopćenju koji potisuje Alen Kišić kao kandidat za gradonačelnika te njegovi zamjenici Vesna Dušak i Nikola Plavec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije