IZBORI Siniša Jenkač (HDZ) ponovno u ‘borbi’ za čelno mjesto Novog Marofa

Predsjednici gradskih organizacija Hrvatske demokratske zajednice Siniša Jenkač, Hrvatske seljačke stranke Ivica Šantek i Hrvatske stranke umirovljenika potpisali su u srijedu, u Kulturnom centru ‘Ivan Rabuzin’ u Novom Marofu, koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na izbore u gradu Novom Marofu.

Tri stranke postigle su dogovor da je zajednički kandidat za gradonačelnika Novog Marofa Siniša Jenkač, a pred birače će se izaći i sa zajedničkom listom za Gradsko vijeće. Kandidati za zamjenike bit će ponovo Ivan Tuk i Ivica Šantek, koji su i sada zamjenici Jenkača.

Ivica Šantek prilikom potpisivanja sporazuma istaknuo je odličnu suradnju s aktualnom HDZ-ovim gradonačelnikom te jednoglasnu potporu koju Jenkač ima što se tiče te stranke.

Podsjetio je na činjenicu kada 16 od 17 vijećnika Gradsko vijeća krajem 2014. nije prihvatilo izvješće bivšeg gradonačelnika što je bio povod HSS-u da prekinu suradnju s tom opcijom i okrenu se HDZ-u i Jenkaču. Zadovoljan je što u toj procjeni nisu pogriješili i sigurni su da će se tako dalje nastaviti i u narednom mandatu.

Predsjednik novomarofskog HSU-a, Vinko Pošta, također je zadovoljan onim što je Jenkač u samo dvije godine napravio za grad Novi Marof, ali i za građane treće životne dobi. Zaključio je da je jedini logičan slijed potpisan dogovor i nastavak odlične suradnje. Dodao je da aktualna vlast na čelu s gradonačelnikom Jenkačem ima potporu stranke umirovljenika te tri udruge koje u Novom Marofu okupljaju umirovljenike. I Pošta je spomenuo da su imali suradnju s lijevom opcijom ali da je trajala samo dvije godine i da je završila neslavno.

Potpisivanje sporazuma Jenkač je iskoristio da najavi neke od većih projekata.

Istaknuo je prijavu dogradnje vrtića na mjeru 7.4, zatim sanaciju odlagališta otpada vrijednu 14 milijuna kuna, izgradnju reciklažnog dvorišta. Dodao je da će gospodarstvo, stvaljanje u funkciju i gospodarskih zona Možđenec i Oštrice, ali i napuštenih industrijskih pogona, biti u fokusu kako bi se trend smanjivanja nezaposlenosti u Novom Marofu nastavio i dalje.

Ono što je posebno istaknuo, uz brojne projekte na području komunalne i cestovne infrastrukture, su svakodnevni problemi građana koji će se i dalje rješavati. Dotaknuo se i teme istočne obilaznice, projekta vrijednog oko 100 milijuna kuna, o kojem se priča već 35 godina i koji je sada krenuo ozbiljnijim i konkretnijim koracima prema ostvarenju.

Potporu Jenkaču i koaliciji HDZ-HSS-HSU svojim su dolaskom pružili kandidat HDZ-a za župana Alen Runac, pomoćnik ministra zdravstva Denis Kovačić te načelnici Nenad Horvatić i Goran Kaniški.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije