Zember: ‘Podržavam Habijana, kao nestranačka osoba, jer je moralan i častan’

– Ja sam svoju odluku donijela, a odluka je da kao nestranačka osoba podržim Damira Habijana, jer smatram da je moralna i časna osoba. Uz njega želim pomoći da grad okrenemo u drugom smjeru te da sinergijom i multidisciplinarnim i timskim pristupom pokušamo otvoriti novu stranicu grada Varaždina. I da doista onaj zajednički slogan pretvorimo u djelo, a to je da Varaždin živimo i da Varaždin bude iznad politike.

Izjavila je danas dr. Sanja Zember, koja je tom prilikom i službeno predstavljena kao kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Grada Varaždina.

> S HDZ-OM Sanja Zember ide na izbore u Varaždinu kao zamjenica Damira Habijana!

Zember će na izbore s HDZ-ovim Damirom Habijanom, ali kao nestranačka osoba, naglašeno je. Drugi zamjenik bit će predstavljen u narednih desetak dana, najavio je Habijan.

Sanja Zember, donedavna ravnateljica Opće bolnice Varaždin, smijenjena s te funkcije 27. siječnja, rekla je da je ovoj njezinoj odluci prethodilo mjesec dana razmišljanja.

– Postavila sam si pitanje, kao i mnogi drugi, gdje želim živjeti, raditi, kakvu budućnost želim i da li ja kao pojedinac na neki način mogu pridonijeti dobrobiti zajednice. Ja se vraćam u struku, radit ću kao ambulantni liječnik i ne namjeravam živjeti od politike. Ali ako mogu doprinijeti da se čuje moj glas i da više nećemo biti šutljiva većina koja će bespogovorno slušati neke političare za koje smatram da nisu moralne i časne osobe, ja ću to svojim primjerom pokazati i dokazati – rekla je Zember.

Navodno unutar stranke postoje otpori prema imenovanju nestranačkih osoba kao kandidata na predstojećim izborima. Upitali smo za komentar toga Damira Habijana.

– Gradski odbor od 15 članova jučer je jednoglasno podržao kandidaturu Sanje Zember. Predsjednici temeljnih ogranaka isto su dali potporu. Na toj razini otpora nema. Ako gledamo prema članstvu, a članova HDZ-a u gradu Varaždinu ima oko tisuću, svjestan sam toga da neće svi oni aplaudirati bilo doktorici Zember, bilo meni. No ja neću ni pokušati voditi politiku na način da se pokušam svidjeti svima. To je nemoguće, i vodi u neuspjeh – rekao je Habijan.

Zanimalo nas je i je li imenovanje nestranačkih osoba pokazatelj da unutar HDZ-a nema dovoljno kvalitetnih članova.

– Tako se može pitati i Kišića znači li to da u SDP-u nema dovoljno kvalitetnih članova kad se uzimaji HNS-ovi članovi za zamjenike. Ili obrnuto. To vrijedi za svaku koaliciju. Ovo je, dakle, isto jedan vid koalicije, koalicije HDZ-a i nestranačih osoba – obrazložio je Habijan.

U kuloarima se u proteklom razdoblju spominjala mogućnost da bi Sanja Zember mogla biti HDZ-ova kandidatkinja za županicu. Time bi mogla izravno utjecati na rad Opće bolnice Varaždin, budući da je Varaždinska županija njezin osnivač. Sada, ako i postane zamjenica varaždinskog gradonačelnika, nikakve ovlasti u vezi Bolnice neće imati.

– Ono gdje ja vidim svoj prostor je preventivno djelovanje, na promociji ciljeva pojedinih udruga. Prvo u tome smjeru, a nakon toga ćemo u programu definirati i daljnje aktivnosti – rekla je Zember.

Habijan je nadodao da, bez obzira na ta zakonska ograničenja, postoje mehanizmi da Grad Varaždin bude aktivniji u komunikaciji prema Županiji u pogledu razvoja Opće bolnice Varaždin. Dosad, rekao je, volje za tim nije bilo, gradska vlast za to je pitanje bila potpuno nezainteresirana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije