‘Donacija 11 milijuna kuna iz EU proračuna nema veze s proračunom Grada’

Nezavisni gradski vijećnici Željko Bunić i Zlatan Avar, sazvali su danas konferenciju za medije na kojoj su iznijeli dvije nove okolnosti koje se tiču slučaja Euro Consulting.

> ‘Bez sazivanja hitne sjednice Vijeća, Grad može ostati bez vrijednih projekata’

Nakon što su uputili apel gradonačelniku Goranu Habušu neka sazove hitnu tematsku sjednicu Gradskog vijeća, kako bi se izglasali projekti koje će Grad aplicirati za dobivanje sredstava iz europskih fondova, gradonačelnik je komentirao kako neće tražiti sazivanje sjednice Gradskog vijeća po hitnom postupku, ali da će kao gradonačelnik s ovlastima koje trenutno ima, učiniti sve da se prijavite projekti na mjeru 7.4.1.

> Habuš: ‘Neću tražiti sazivanje sjednice Gradskog vijeća po hitnom postupku’

Vezano za reagiranje gradonačelnika Habuša, vijećnici Avar i Bunić naveli su sljedeće:

‘Odluka Gradskog vijeća o suglasnosti za provedbu ulaganja za dva od šest potencijalnih projekata za koje je, ili će do najkasnije 18.05.2017. biti izrađena dokumentacija, preduvjet je za mogućnost dobivanja 11 milijuna kuna iz EU proračuna i ta suglasnost nema nikakve veze s Proračunom Grada Varaždina.

Gradonačelnik i njegovi ljudi su, jednostavnim rječnikom, pomiješali kruške i jabuke.

Usporedba ovog projekta s ostalim projektima za koje mi ‘kao nismo bili’ je jednostavno neusporediva jer se radi o mogućoj donaciji, a ne novcu koji se izdvaja iz poreza, prireza, itd. Radi se potencijalnom poklonu kojim bi se izgradili vrtići.

Ako gradonačelnik ne želi aplicirati da mu EU donira 11 milijuna kuna, samo zato da mu ne bi stradao egotrip, mi mu ne možemo pomoći. Očito je da su on i njegova ekipa iz vijećnice u potpunosti izgubili kompas.

Bez obzira na izjavu gradonačelnika, pričekat ćemo da do petka sazove sjednicu Gradskog vijeća, a ako se to ne dogodi, sami ćemo legitimnim sredstvima pokušati organizirati (uz, nadamo se, potporu ostalih vijećnika) sazivanje i održavanja tematske sjednice Gradskog vijeća, sukladno Statutu Grada i Poslovniku rada gradskog vijeća.’

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije