Kudelić: ‘Pristao sam na ovu funkciju zbog smjera kojim je bolnica krenula’

Vršiteljem dužnosti varaždinske Opće bolnice, do raspisivanja natječaja te imenovanja novog ravnatelja, imenovan je doktor specijalist neurokirurgije Nenad Kudelić.

> POLITIKA PRESUDILA Sanja Zember smijenjena! V.d. ravnatelja je Nenad Kudelić

> Zember: ‘Uplitanje politike u rad bolnice nije dobro, tražiti ću pravnu zaštitu’

> BOLNICA Upravno vijeće o dopisu ministra: ‘Reagirali smo unutar zakonskog roka’

– Teško je objasniti što se zadnjih tjedana događalo u našoj bolnici koja se našla u jeku političkih zbivanja, a zaboravilo se pritom na ono najbitnije – struku, pacijente i našu humanu djelatnost. Došlo je kranje vrijeme da se bolnica prestane dijeliti na podobne i nepodobne, stare i mlade – istaknuo je na početku Kudelić i istaknuo kako je vrijeme da se rad usmjeri prema budućnosti.

– Činjenica je da neke stvari do sada nisu učinjene u skladu sa zakonskim propisima, a očito je da je bilo velikih nesporazuma između osnivača, Županije, i dosadašnje uprave, što se nije dobro odrazilo na ukupan rad bolnice. Daljnji cilj jest vratiti ugled ovoj bolnici koja je prijašnjih godina dobivala priznanja. Jesmo i trebamo biti bolnica od regionalnog značaja! – smatra Kudelić.

Novi vršitelj dužnosti napomenuo je i to kako da postoji ‘mnogo nedovršenih projekata koji su već trebali biti u poodmakloj fazi, a nisu i to sve zbog političkih interesa nekih pojedinaca’.

– Politici nije mjesto u bolnici, ja sam osoba od struke, upoznat sam s načinima poslovanja i vjerujem da ću uspjeti pokrenuti ovu ustanovu. Magnetska rezonanca je izrazito potrebna, ali nije potrebno plašiti ljude kako će ona ‘otići’ u neku od drugih ustanova i to ne treba pretvarati u političko, već stručno pitanje.

Iako je Stručno vijeće podržalo ravnateljicu, što je danas na Vijeću ponovila i njihova predstavnica Ljiljana Levanić, Kudelić smatra kako su oni izmanipulirani.

– Ne bih htio komentirati načine na koji je struka podržala ravnateljicu, o tome možemo razgovarati kasnije. Reći ću samo jedno – struka je izmanipulirana u ovom slučaju!

Kudelić je istaknuo i kako nije mjesecima ranije znao da će mu biti ponuđena ova funkcija.

– Informacija da ću biti v.d. ravnatelja krenula je od dana kad smo se na Stručnom vijeću usudili reći da nešto ne valja. Davno sam odbijao to mjesto, no vidjevši u kojem smjeru naša bolnica kreće, odlučio sam prihvatiti tu dužnost. Mislim da nitko od nas nije mogao unaprijed reći kakav će biti današnji ishod.

Osim što smatra da je struka izamanipulirana, kaže kako je došlo do politizacije struke.

– Primjer toga su napisi u novinama u kojima se napominje kako zbog smjene ravnateljice u Varaždin neće doći vrhunski kirurg iz Zagreba. Sve što treba napraviti po pitanju struke, učiniti će se, nemojmo omalovažavati njihov rad. Opća bolnica Varaždin zapošljava specijalizante, planski gledamo kada koji liječnik odlazi u mirovinu i popunjavamo kadrove – kazao je novi v.d. varaždinske bolnice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije