‘Nesposobni župan smjenjuje sposobnu ravnateljicu i nema hrabrosti to priznati’

Dokazano nesposobni župan smjenjuje dokazano sposobnu ravnateljicu.

Ustvrdio je to šef županijskog HDZ-a Anđelko Stričak na današnjoj konferenciji za novinare, a tu je izjavu potkrijepio brojkama kojima je nastojao pokazati nesposobnost Predraga Štromara te određenim činjenicama koje pokazuje da iza smjene Sanje Zember stoji upravo Štromar.

– Da bi prikrio sve ‘svoje sjajne uspjehe’, župan pokreće postupak smjene ravnateljice Opće bolnice Varaždin dr. Sanje Zember. Zadnja dva mjeseca preko medija pušta spinove o njenoj smjeni. Malo ju smjenjuju liječnici, potom medicinske sestre, potom SDP, potom HDZ, odnosno nema hrabrosti priznati da ju u biti smjenjuje on – iznio je Stričak, rekavši da smjenjuje nakon što je u jedva pola godine svog ravnateljskog mandata pokrenula projekte u vrijednosti oko 200 milijuna kuna.

– Mi u HDZ-u smatramo da dobro radi svoj posao i stoga ima našu podršku. Volio bih da se i SDP i HNS, ali i župan javno izjasne o tome da li ima njihovu podršku – pozvao je Strišak Štromara da se izjasni.

Štromar je pak nedavno Varaždinskom.hr-u na cijelu tu priču o smjeni ravnateljice rekao samo: – Nemam komentara!

> KORAK DO SMJENE? Od ravnateljice Bolnice dr. Sanje Zember zatraženo očitovanje

Uvodni dio konferencije Stričak je iskoristio za dokazivanje Štromarove nesposobnosti na funkciji župana.

– Tijekom njegova dva mandata, odnosno osam godina na dužnosti župana, iza njega neće ostati ni jedan realizirani projekt. U tom razdoblju Štromar je na raspolaganju imao ukupno 1,6 milijardi kuna proračunskih sredstava i za taj iznos nije uspio izgraditi, dograditi ni jednu školu, školsko-sportsku dvoranu, vrtić ili zdravstvenu ustanovu… Doslovno ništa – rekao je Stričak pa nastavio:

– U tih milijardu i šesto milijuna kuna nije bilo sredstava kojih šest do sedam milijuna kuna za izgradnju barem jedne školsko športske dvorane, bilo u sklopu OŠ Donja Voća, bilo u OŠ Bisagu ili OŠ Remetincu. U tih milijardu i šesto milijuna kuna nije se našlo ni dvadesetak milijuna kuna za izgradnju ili dogradnju barem jedne od škola, bilo one u Martijancu ili Sv. Iliji ili one u Ivancu. U tih milijardu i šesto milijuna kuna nije se našlo ni kune za sufinanciranje izgradnje dječjih vrtića. U tih milijardu i šesto milijuna kuna nije se našlo ni kune za izgradnju zdravstvenih ustanova, primjerice 20 milijuna kuna za izgradnju hitnog objedinjenog bolničkog prijema. Zar zaista od svih tih silnih financijskih sredstava, za navedene projekte, nije bilo baš ni kune? – iznio je primjedbe Anđelko Stričak.

Napomenuo je uvodno županijski šef HDZ-a da je danas petak 13. i da je istovremeno županu Predragu Štromaru rođendan, ali da to do danas nije znao. Ipak, zaželio mu je osobno sve najbolje, ali i odlazak s mjesta župana.

I dok Stričak priželjkuje da se Štromar okani upravljanja Županijom, i dalje ne otkriva tko bi iz redova HDZ-a mogao biti kandidat na izborima u svibnju. Javnosti su tako kandidature načelno istaknuli tek Predrag Štromar (HNS) i Radimir Čačić (Reformisti).

– Čemu žurba? Izbori su tek u svibnju. Objavit ćemo ime našeg kandidata na vrijeme, zajedno s programom – rekao je Stričak.

Na izravno pitanje bi li to mogao biti Josip Križanić, nije želio odgovoriti ni potvrdno ni niječno.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije