Stričak: ‘Umjesto argumenata Štromar širi demagogiju i laži’

Vezano na jučerašnji komentar Predraga Štromara, varaždinskog župana i koordinatora za provođenje projekta Aglomeracija Varaždin, Anđelko Stričak, predsjednik Županijskog HDZ-a, dao je odgovor.

> Stričak: ‘Projekt Aglomeracije još je jedan Štromarov fijasko’

> Štromar: ‘Stričak ima javni napadaj panike, neka manje misli na samopromociju’

> Vlašić o aglomeraciji: ‘Dva natječaja jesu poništena, ali projekt nije upitan’

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

‘U navedenom komentaru samoproglašeni koordinator nijednom riječju ne spominje zbog čega je Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave poništila odluku o odabiru izvoditelja radova sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda Aglomeracija Varaždin? Tko će u Varkomu snositi odgovornost jer se žaliteljima mora isplatiti ukupno 572.693,75 kuna? Hoće li Varkom morati dići cijenu vode da pokrije sve te troškove kazni, penala, naknada? Što se planira poduzeti da taj projekt uspije i sl.? Ali zato se bavi širenjem demagogije, lažima i obmanama.

O svemu navedenom ni riječi iako je Državna komisija prihvatila žalbe šestero žalitelja te obvezala tvrtku Varkom da im ukupno isplati 572.693,75 kuna na ime troškova žalbenog postupka, a oba predmeta vratila na ponovno postupanje.

Ali zato župan g. Predrag Štromar prosipa kojekakve laži o tome da mu je bivša Vlada stopirala projekte. Naime, projekt dogradnje kirurgije Opće bolnice Varaždin te projekt izgradnja i dogradnja škola u Ivancu, Martijancu, Sv. Iliji te Ključu nije zaustavila prethodna Vlada premijera Oreškovića, nije ga zaustavila ni ona prije premijera Milanovića već su navedeni projekti propali zbog nesposobnosti župana da raspiše kvalitetan natječaj.

Navedeni projekti su propali jer se na natječaje nije javio niti jedan zainteresirani ponuditelj, a o tome je svekoliku javnost prošle godine u studenom obavijestio osobno on sam. Tada kao i danas tvrdio je da se s projektima nastavlja, ali nije naveo kada.

Što se tiče prijevoza srednjoškolaca zanimljivo je da od ukupno 20 hrvatskih župana jedino varaždinski ne vidi da se s prijevozom nastavlja. Stoga se postavlja pitanje i u ovom slučaju tko koristi prijevoz učenika u politikanske svrhe, da li varaždinski župan ili ostalih devetnaest župana?

Stoga pozivam župana g. Predraga Štromara da pojasni zbog čega mu natječaji padaju ili se svi ponuditelji na njih žale, a žalbe im nadležna tijela prihvaćaju’ – stoji u priopćenju koje potpisuje Anđelko Stričak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije