Hranić Habušu: ‘Gradonačelnik miješa kruške i jabuke i ne razumije problem’

Nakon što je gradonačelnik Goran Habuš komentirao prozivke načelnika Općine Vidovec, Bruno Hranić se osvrnuo na njegovu izjavu.

> Načelnik Vidovca Bruno Hranić: ‘Varaždin se maćehinski odnosi prema Gojancu’

> Habuš: ‘Ne razumijem nervozu načelnika Vidovca, Grad će pomoći Gojancu’

‘Gradonačelnik miješa kruške i jabuke. Odgovara tipično birokratski bez razumijevanja srži problema. Ne radi se o željama mještana nego o temeljnim potrebama koje bi svaki imalo organizirani grad trebao zadovoljiti. Za sve usluge koje mještani Vidovca koriste u gradu se plaćaju članarine, ulaznice ili parkirna karta za parkiralište kao i klupa na Varaždinskom placu. Ništa u gradu nije besplatno.

Ne, nisam nervozan nego zabrinut. Što nije slučaj s drugom stranom.

Ne brine se o mještanima Gojanca jer se nema sluha za njihove potrebe u gradu i ovo nije sam pitanje sadašnjeg gradonačelnika nego i prijašnjih. Svi su se indiferentno odnosili prema Gojancu. Zar je 5.000 kuna godišnje dovoljno za jedno naselje?! Toliko im je bilo ponuđeno prije dvije godine za MO Gojanec kada smo također razgovarali o istim problemima. Nema više novaca, to je bio odgovor.

Izračunat ćemo koliko su koštale sve investicije na području Općine Vidovec (izgradnja škole, dvorane, dogradnja područne škole, ulaganje u crkvene objekte i groblje) koje služe potrebama mještana Gojanca u zadnjih 20 godina pa da vidimo da li taj iznos pokriva 200 sadnica čempresa koliko je grad osigurao prije nekoliko godina za dio ograde na groblju. I to je bilo sve u zadnjih 20-tak godina.

Kupnja zemljišta za proširenje groblja i parkirališta i njihovo uređenje koštat će oko 1 milijun kuna. Osigurajte onda tih 90.000 kuna (9 posto) za svoje mještane ako vodite brigu o njihovim željama, a i potrebama.

Postavljam pitanje i postupka na koji je naselje Gojanec pripojeno gradu. Tko je donio takve odluke i na temelju čega. Referendum nije održan koliko je meni poznato ili sam u krivu možda.

To je zapravo pitanje samim mještanima Gojanca. Da ne ispadne da ih silom želim vratiti u krilo Općine Vidovec.’ – stoji u osvrtu Brune Hranića.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije