Stričak i Sabati najpričljiviji vijećnici, a Košćak nikad ‘nije vidio’ govornicu

Prema statistici o aktivnostima županijskih vijećnika u Skupštini Varaždinske županije, najviše su u posljednje tri godine u govorili HDZ-ov Anđelko Stričak i HSS-ov Zvonimir Sabati.

Tako Anđelko Stričak ima 33 postavljena pitanja, a raspravljao je 49 puta, dok je Zvonimir Sabati postavio je 36 pitanja i 41 put ušao u raspravu.

Također, sveukupno gledano, HDZ i HSS zajedno su na Skupštini Varaždinske županije postavili čak 65 posto svih postavljenih pitanja (HDZ 209, HSS 86), a u replikama imaju 54 posto (HDZ 131, HSS 84).

Zanimljivo je primjerice što je HSS, koji ima četiri vijećnika, postavio više pitanja nego SDP i HNS zajedno, koji imaju 19 vijećnika. HSS je postavio 86 pitanja, dok SDP i HNS 61 pitanje.

O čemu se točno radi i zašto je kod nekih tako izražena želja za propitivanjem, a kod drugih te želje nema, pitali smo HNS-ovca Ronija Košćaka, na čijem kontu nema ni jednog pitanja, ni jedne replike u posljednje tri godine u Županijskoj skupštini.

– Vijećnci surađuju sa županom i nema potrebe da se pitanja postavljaju na Županijskoj skupštini kad smo u komunikaciji sa županom na dnevnoj bazi. Postoje odbori kroz koje se sva pitanja i teme može raspraviti i prije same skupštine. Tako da postavljati pitanja kao pozicija nije drugo nego rad na vlastitoj promidžbi, a meni to ne treba. Moj rad se može prepoznati sam po sebi – bio je jasan Roni Košćak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije