Simbolično okupljanje HNS-a na Ivanščici: ‘Sjever zaslužuje bolje!’

Na današnjoj konferenciji za medije, koja se održala na Ivanščici, istaknuto je kako je najvažniji cilj jačanje Sjevera i omogućavanje građanima jednake šanse, za obrazovanje, zaposlenje i osobni napredak.

Na konferenciji su govorili Predrag Štromar, zamjenik predsjednika HNS-a, te Milorad Batinić, saborski zastupnik i gradonačelnik Ivanca, kao i Ivan Vrdoljak, predsjednik HNS-a, a prisustvovali su i kandidati HNS-a za III. Izbornu jednicu, te HNS-ovi načelnici i gradonačelnici, kao i ostali dužnosnici stranke.

– Danas smo se simbolično okupili na najvišem vrhu našeg Sjevera kako bismo simbolično nastavili tamo gdje smo stali prije deset mjeseci. Kažem stali jer se od prošlih izbora u Hrvatskoj ništa nije pomaknulo u pozitivnom smjeru. Odavde se vidi najrazvijeniji dio Hrvatske, dio Hrvatske koji naprijed vodi cijelu Hrvatsku i dio Hrvatske od kojeg ostatak Hrvatske mora učiti, pa tako i Zagreb – rekao je Predrag Štromar.

– Nisam uspio iskoristiti ono što su mi povjerili građani i stranački prijatelji, taj zadatak nažalost nisam odradio. Slučajno se, naime, dogodila ona Vlada. Loša, katastrofalna i nikakva Vlada bez odluka pa tako još uvijek nemamo odluku bitnu za početak nove školske godine. Sada skidam majicu koju sam nosio, svi je znaju jer je donijela 16.700 glasova, i zahvaljujem stranci na svemu što je napravila za mene.

Ovom prilikom Batiniću predajem i povjerenje stranačkih kolega, ali i svoje osobno i znam da će učiniti sve kako bi naš Sjever ubuduće imao još više utjecaja u izvršnoj vlasti i što je najvažnije, znam da će učiniti sve kako bi naši građani što bolje živjeli. Gospodine Batiniću, zadatak vam je vrlo jednostavan, pobijediti zahvaljujući preferencijalnim glasovima i Narodnoj koaliciji donijeti 10 ili 11 mandata kako bi Narodna koalicija mogla samostalno osvojiti vlast i napraviti kvalitetniju i bolju Vladu. Čim je Vlada kvalitetnija, bolje će shvatiti naše potrebe, potrebe Sjevera, potrebe naših građana, studenata, učenika, poljoprivrednika i gospodarstvenika i tada ćemo ponovno moći krenuti smjerom gdje smo stali prije osam mjeseci – rekao je Predrag Štromar te simbolično Miloradu Batiniću predao dres s brojem 14.

– Nalazimo se na najvišem vrhu Sjevera. Odavde se pruža pogled prema našem lijepo Zagorju, prema varaždinskom kraju, prema Međimurju i ludbreškoj Podravini. Svaki kutak našeg sjevera jednako je bitan, baš kao što je bitan svaki građanin sa svojim vlastitim željama i potrebama. Zato ću dati sve od sebe da građanima omogućim što kvalitetniji život.

Cilj nam je povećati broj radnih mjesta, ali i prosjek plaća, ali nam je i cilj svim našim mladima omogućiti kvalitetno obrazovanje uz jeftini prijevoz za srednjoškolce i besplatne udžbenike za osnovnoškolce, prometna povezanost također je bitna karika za razvoj našeg Sjevera – rekao je Batinić.

-Želim da naš Sjever i dalje ostane u vrhu. Želim završiti posao koji smo započeli. Jer naš Sjever zaslužuje bolje – istaknuo je na kraju Batinić.

Okupljenima se na kraju obratio i predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak.

– Kada predsjednik stranke dolazi u 3. izbornu jedinicu on dolazi u organizaciju koja je najjača, najozbiljnija, koja je vjerodostojna, koja je stabilna i koja ima rezultat. A ako išta treba Republici Hrvatskoj, to su vjerodostojnost, stabilnost i rezultat – rekao je Vrdoljak. Dodao je i kako se u III. izbornoj jedinici nada i mandatu više nego na prošlim izborima.

– To će biti dovoljno da formiramo Vladu RH i da u prioritete hrvatske Vlade stavimo obrazovanje, prijevoz, udžbenike, stipendije i povećanje plaća. O tome što je vodstvo 3. izborne jedinice radilo i govorilo zadnjih 10 godina, treba raditi i govoriti čitava Hrvatska u sljedećem mandatu, a to ćemo i napraviti kada pobijedimo na sljedećim izborima – zaključio je Vrdoljak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije