Stričak o Golubu: ‘Netko u HDZ svjetlo donosi svojim dolaskom, a netko odlaskom’

Varaždinski gradski vijećnici iz redova HDZ-a na sjednici održanoj jučer, u ponedjeljak 21. prosinca, suprotno očekivanome, nisu glasali unisono.

Dok je stav Povjerenstva Gradske organizacije stranke bio ne podržati proračun, što je i obrazloženo na sjednici, pri glasovanju ‘za’ u zraku se našla i ruka jednog HDZ-ovog vijećnika. Podršku proračunu dao je Zdravko Golub.

Proračun podržao i ‘nezavisni HDZ-ovac’ Cingula

Tome treba pridodati i da je nezavisni vijećnik koji je blisko surađivao s HDZ-om i kojeg je HDZ podržavao, Marijan Cingula, također glasovao za donošenje proračuna kakvog je predložio gradonačelnik Goran Habuš.

Tako je protiv proračuna glasovalo tek četvero vijećnika HDZ-a: Otilija Cvetko, Anđelko Koprek, Saša Crnčić i Laura Musliu.

Golub se ispisao prije sjednice Vijeća?

Što se Goluba tiče, u vrijeme kada su se u Gradskome vijeću dizale ruke on, prema informacijama iz stranke, više nije niti bio član HDZ-a!

– Gospodin Golub je svoju ispisnicu predao ili preko vikenda ili čak i u ponedjeljak ujutro, nisam posve precizno siguran. U svakome slučaju, bio je jasan stav Povjerenstva u vezi proračuna i povjerenik Damir Habijan jasno je rekao da ćemo se od onih vijećnika koji neće glasovati na dogovoreni način oprostiti – rekao nam je Anđelko Stričak, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a, napominjući da u potpunosti podržava odluke gradskog Povjerenstva.

Stavovi, interesi ili nešto treće?

Dodao je Stričak da je već koncem tjedna, na Odboru za proračun i financije, Golub bio podržao proračun, nakon čega je upozoren da je to u suprotnosti sa stavom stranke.

– Zašto je Golub odlučio djelovati drukčije, ne znam, možda zbog svojih stavova ili interesa ili nečeg trećeg – kazao je Stričak te potom ponovio pitanje koje je na Gradskome vijeću postavila i HDZ-ova vijećnica Otilija Cvetko.

Redoslijed asfaltiranja u Hrašćici

– Golub stanuje u Hrašćici i tamo je predsjednik Mjesnog odbora izabran iz redova HDZ-a. U planu asfaltiranja tamošnjih ulica postoji i Milkovićeva ulica, u kojoj živi sin Zdravka Goluba, ali ona je posljednja, sedma na listi. Zato smo i pitali na Gradskome vijeću hoće li Grad poštivati odluku i prioritete Mjesnog odbora ili bi se Milkovićeva ulica odjednom mogla naći na vrhu ljestvice prioriteta za asfaltiranje – natuknuo je Stričak.

U vezi Cingule ostaje tek pitanje korektnosti

Što se tiče glasovanja Marijana Cingule, Stričak je rekao da je on nezavisni vijećnik i da je tu situacija nešto drugačija.

– Ne možemo mi nikoga natjerati da glasa sukladno stavu stranke. Tako da Cingula s te strane nema nikakve obveze, no ipak ostaje pitanje korektnosti nakon dosadašnje suradnje i podrške koju mu je HDZ pružio – jasan je Stričak.

Tko glasa prema savjesti, sigurno je kupljen!

Osvrćući se općenito na glasovanje u vezi proračuna na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća, Stričak je ustvrdio:

– Kad netko kaže da glasa prema svojoj savjesti, suprotno stavu stranke, to znači da je kupljen!

Dodao je također da se u HDZ ove godine upisalo 200-tinjak novih mladih članova te zaključio:

– Svatko donosi svjetlost u HDZ, netko svojim dolaskom, netko svojim odlaskom.

U vezi ove situacije kontaktirali smo, naravno, i Zdravka Goluba. On je najavio da će svoje razloge zbog kojih je podržao proračun iznijeti tijekom sutrašnjeg dana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije