Natalija Martinčević: Habuš i Štromar su odgovorni za situaciju s balama

– Današnje izjave varaždinskog gradonačelnika Habuša, na aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća Varaždina, vezane uz pitanja zbrinjavanja varaždinskog smeća su skandalozne – napisala je u svom priopćenju za medije Natalija Martinčević, potpredsjednica Narodne stranke – REFORMISTI i saborska zastupnica iz Varaždina. Nastavak priopćenja donosimo u cijelosti.

> Habuš optužio i HDZ i Reformiste za opstrukciju rješavanja problema bala

Moja je dužnost i obveza da kao saborska zastupnica iz 3. izborne jedinice i grada Varaždina brinem o interesima grada, a posebno u situaciji kad gradonačelnik Habuš i župan Varaždinske županije Štromar to ne čine.

Svoju nesposobnost da riješi i jedan problem u gradu, počevši upravo od zbrinjavanja smeća, Habuš sad neuspješno prebacuje na oporbu?!?

Pa tko je u poziciji da odlučuje i rješava probleme – gradonačelnik, župan i Vlada i to u ‘vertikali vlasti HNS-a’ ili oporba?

Kao saborska zastupnica još sam prošle godine tražila da Vlada Republike Hrvatske preuzme odgovornost i da se u državnom proračunu osiguraju sredstva za zbrinjavanje smeća, no Štromar i Habuš su taj moj prijedlog odbili.

Upravo su oni odgovorne osobe za situaciju u kojoj se danas nalazimo. Ustrajat ću na tome da se u takvoj zlouporabi obnašanja vlasti utvrdi i osobna odgovornost.

Nakon pune četiri godine lažnih obećanja, lažnih rješenja, lažnih sufinanciranja, građani grada Varaždina očekuju samo jedno – da se bale smeća počnu micati iz našeg grada odmah i da novac za to zbrinjavanje dođe odmah!

Sve ostalo je standardni folklor pred izbore, slikanje pred balama smeća i najave najava rješenja.

Toga smo se od Štromara i Habuša nagledali i naslušali i previše, dok bale još uvijek stoje tu, a novaca i dalje nema.

Novost je očito samo činjenica da je i Vlada odustala od sudjelovanja u tom cirkusu o čemu najviše govori odgovor ministra Zmajlovića na moje pitanje, kao i sve današnje izjave direktora Fonda za zaštitu okoliša Mullera.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije