Tehnološki park: Josip Borak imenovan novim direktorom, Strahonja bio protiv

Na današnjoj skupštini Tehnološkog parka imenovan je novi direktor ove tvrtke.

Kao što je bilo najavljivano i očekivano, to je Josip Borak, nekadašnji direktor Agencije za razvoj Varaždinske županije i donedavni predsjednik uprave državnog Centra za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija.

Proteklih mjeseci vodile su se mučne rasprave u i oko Tehnološkog parka; najprije s mogućnošću da se uopće formira nadzorni odbor, kasnije s načinom rada Željka Bunića unutar nadzornog odbora, nakon čega je, kao epilog svega, početkom srpnja uslijedila ostavka direktora Andrije Petrovića.

> Bunić: Ne tražim ostavku Petrovića, no u Tehnološkom parku nadzor mora postojati

Društveni ugovor predviđao je izravno imenovanje direktora, dok se Vjeran Strahonja, predstavnik FOI-a, jednog od osnivača, zalagao za raspisivanje javnog natječaja, a reagirao je i gradski HDZ, nazivajući Borakovo imenovanje još jednim kadroviranjem u nizu.

> ‘Stop kadroviranju, a direktora Tehnološkog parka izabrati javnim natječajem!’

No na kraju od toga nije bilo ništa, član HNS-a Josip Borak s 10. listopada stupa na funkciju.

– Danas je skupština protekla u mirnom tonu, iako je predstavnik FOI-ja glasovao protiv. Proteklog tjedna Strahonja je, što je potvrdio danas na skupštini, održao konzultacije s našim kandidatom, ali, rekao je naposljetku, da će iz načela glasovati protiv jer se zalaže za javni natječaj – informirao nas je gradonačelnik Goran Habuš.

Vjeran Strahonja povrdio nam je da se njegov stav nije promijenio – nije bio za izravno imenovanje direktora, iako društveni ugovor to predviđa, jer je želja FOI-a bila da se pronađu što kompetentniji kandidati.

– Biografija novog direktora ne daje najbolje moguće kvalifikacije za obavljanje ovoga posla, no možda politička potpora kompenzira te nedostatke. No sada je važno omogućiti novom direktoru da se konsolidira, ja mu sigurno neću odmogati, no jesam li sretan, nisam. Nama na FOI-u iznimno je stalo do daljnjeg razvoja Tehnološkog parka, a to bi trebao biti interes i cijelog Varaždina, pratit ćemo kako će se sve odvijati, nadajmo se da će biti dobro – izjavio je Strahonja.

Gradonačelnik Goran Habuš napominje da će novi direktor imati ugovor na četiri godine, a ne, kao što je bio slučaj s Andrijom Petrovićem, na neodređeno vrijeme, te da će nastojati da ta odredba uđe i u društveni ugovor.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije