FOTO: Više od 30 autobusa s izbjeglicama na mađarskoj granici, situacija mirna

Iako su u prvi mah mnogi pomislili da kolone autobusa punih izbjeglica viđene na autocesti A3, koja od Zagreba vodi do Varaždina i dalje do Čakovca i Goričana, za svoj cilj imaju vojarnu u Optujskoj ulici u Varaždinu, oni su zapravo iz Zagreba upućeni prema mađarskoj granici.

Naime, u poslijepodnevnim satima središnji državni stožer donio je odluku da se otvore koridori prema mađarskim graničnim prijelazima. Tako su i kolone autobusa krenule put Goričana.

> Pored Varaždina prošle kolone autobusa s izbjeglicama na putu prema Goričanu

Izbjeglice su iz Zagreba mahom pristigli ZET-ovim autobusima, no ima i drugih prijevoznika. Mađarska policija putnike premješta u svoje autobuse i prevozi u Mađarsku.

Na prijelaz čeka, prema posljednjim informacija, oko 1.300 izbjeglica u čak 34 autobusa. Neki izvori govore da bi ta brojka tijekom noći mogla narasti i do 40.

Prema našim izvještajima s terena, situacija je mirna, izbjeglice u autobusima strpljivo čekaju na prelazak granice. Ima mnogo policije, uglavnom mađarske. Autobusi su u jednoj traci, tako da ostala vozila mogu normalno prelaziti granicu.

Točnu informaciju gdje će iz Mađarske biti prevezeni nitko nije mogao službeno potvrditi, no nagađa se da će biti prevezeni u Austriju, a konačni cilj većini izbjeglica je Njemačka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije