Ludbreški gradonačelnik mijenja službenu limuzinu za Daciju na plin

Ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić odlučio se riješiti službene limuzine, Renault Lagune, i nabaviti jeftinije vozilo. Dacia Duster poslužit će komunalno-poljoprivrednom redaru, prenosi portal index.hr.

Dubravko Bilić najavio je da nekoliko godina staru Renault Lagunu, snage 150 ‘konja’, koju krase grijana prednja sjedala, pomoć pri parkiranju sprijeda i straga, sportski upravljač, presvlake alcantara/koža i brojni drugi dodaci, mijenja za Daciju Duster, koja će imati ugrađeni plin kako bi se ostvarile maksimalne uštede.

Ludbregu ne treba tako luksuzan automobil

– Svjesni smo da to nije uobičajen potez, ali zaista se ne radi o nikakvom populizmu. Jednostavno si ne možemo priuštititi novi automobil, niti imamo potrebu za luksuznim automobilom, a komunalno-poljoprivredni redar mora pokrivati veliku površinu, jer djeluje i na području općina Mali i Veliki Bukovec, Martijanec i Sveti Đurđ. Ova zamjena neće Grad koštati niti kunu, a rata za otplatu novog automobila, koji je također na lizing, bit će manja – rekao nam je gradonačelnik kada smo ga zamolili za komentar ovog za hrvatske prilike netipičnog poteza.

Bilić nam je rekao i da će se od sada po gradu voziti službenim električnim vozilom.

– Naša ‘Frida’, kako smo od milja nazvali Ducatijev Free Duck, ima domet do 100 kilometara i dovoljan je za gradske potrebe. Za udaljenija putovanja koristit ćemo osobne automobile – najavio je Dubravko Bilić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije