Gradonačelnik Habuš najavio oštru borbu protiv kradljivaca bicikala

Grad Varaždin će poduzeti hitne preventivne mjere na sprječavanju učestalih krađi bicikla. Ponukan najnovijim pokazateljima varaždinske policije o broju krađa bicikla u prvih sedam mjeseci ove godine, Goran Habuš, gradonačelnik Grada Varaždina odlučio je poduzeti niz mjera kako bi u gradu spriječio taj negativan trend.

Podaci varaždinske policije pokazuju da je u privih sedam mjeseci ukradeno 250 bicikala, što je za gotovo 70 bicikala više nego u istom razdoblju prošle godine.

> Krađe bicikala: U sedam mjeseci 250 prijava policiji, čak 70 više nego lani!

– Takvu situaciju ne smijemo dozvoliti. Zajedno s policijom i svim ostalim institucijama poduzet ćemo efikasne mjere kako bi zaustavili krađe. Ne smijemo ostati pasivni i miriti se sa pojavom da nam s ulica nestaju bicikli koje građani plaćaju i više tisuća kuna. Najavljujem oštru borbu protiv kradljivaca bicikla! Kradljivci koji su se razmahali trebaju znati da im se od danas ne piše dobro – bio je oštar gradonačelnik Goran Habuš u komentaru podataka o krađama bicikla.

Već slijedeći tjedan bit će sazvana sjednica Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grada Varaždina. Gradonačelnik najavljuje preventivne akcije u suradnji s policijom, komunalnim redarstvom, zaštitarskim tvrtkama, udrugama građana, trgovačkim centrima, školama, mjesnim odborima i zajednicama stanara u pojedinim zgradama.

– Pozivam sve kojim mogu pridonijeti zaustavljanju tog negativnog trenda da se jave i uključe u zajedničku akciju. Varaždin je grad bicikla i građani moraju biti sigurni. Zajedničkim konkretnim akcijama stat ćemo na kraj krađama bicikla! – najavio je gradonačelnik Habuš.

Kao jedan od uspješnih primjera suradnje u borbi protiv krađa je internetski servis za registriranje bicikla na adresi bicikli.mup.hr. Registriranje bicikla povećavaju se šanse da se bicikl pronađe i vrati vlasnicima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije