Vijesti / Politika

MOST Varaždinske županije

'Stričakovo šerifovanje i vrijeđanje službenika u normalnim državama rezultiralo bi ostavkom'

'Stričakovo šerifovanje i vrijeđanje službenika u normalnim državama rezultiralo bi ostavkom'
Varaždinski.hr

Mladenović je rekao da bi 'prosječni građanin Hrvatske za ovu situaciju odgulio 30 dana, dok će župan platiti par stotina kuna i nikome ništa'.

Čelnik MOST-a Varaždinske županije, Denis Mladenović, reagirao je na najnovije vijesti iz Policijske uprave varaždinske vezane uz incident koji se dogodio u subotu, 24. rujna oko 3 sata u jednom varaždinskom kafiću u centru grada.

Vezana vijest:

Anđelko Stričak POLICIJA IZVJESTILA Župan Anđelko Stričak vrijeđao policijske djelatnike, za to zaradio prekršajnu prijavu

U incidentu je ozlijeđen varaždinski župan Anđelko Stričak. Danas je PU varaždinska objavila da su župan i nepoznati 24-godišnjak zaradili prekršajne prijave. Stričaku je prijava uručena zbog vrijeđanja policijskih službenika. Čelnik mosta osvrnuo se i na izjavu županove zamjenice Silvije Zagorec

Mladenovićevo priopćenje prenosimo u cijelosti. 

- Nakon što je jutros, (tri dana od incidenta u gluho doba noći u kojem je sudjelovao Župan varaždinske županije, Anđelko Stričak), varaždinska policija izvijestila da je počinio prekršaj omalovažavanja ili vrijeđanja državnih organa odnosno službenih osoba prilikom vršenja službe (članak 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira), donosimo sljedeće zaključke.

Stričakovo šerifovanje i vrijeđanje službenih osoba, u normalnim, uređenim državama i društvima, rezultiralo bi njegovom neopozivom ostavkom na mjestu Župana Varaždinske županije.

Vezana vijest:

Anđelko Stričak INCIDENT SUKOB U KAFIĆU Župan Stričak fizički napadnut, dobio čašom u glavu!

Jer kao što sam ranije naveo, Župan je uprskao, i to opasno. A ako je uprskao, to u ovoj situaciji znači snositi moralnu i političku odgovornost za svoje postupke i dati ostavku.

Jer, za početak, biti Župan nije radno vrijeme od 7-15 h. Župan si i u gluho doba noći, kad si daš oduška, na bilo koji način (u ovom slučaju pijančevanjem, fizičkim obračunom i vrijeđanjem službenih osoba.) jer i tada predstavljaš i zastupaš 160.000 ljudi, stanovnika županije.

Ovaj, kao i niz sličnih primjera u Republici Hrvatskoj, jasan je pokazatelj da postoje jednakiji od drugih, zaštićeniji i da je Zakon još jednom samo slovo na papiru.

A kad smo kod Zakona, dovoljno je navesti Član 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a kojeg je Župan Stričak prekršio;

„Tko omalovažava ili vrijeđa državne organe odnosno službene osobe prilikom vršenja ili u vezi s vršenjem službe ili njihova zakonita naređenja, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom u protuvrijednosti domaće valute od 50 do 200 DEM ili kaznom zatvora do 30 dana.“

Prosječni građanin Republike Hrvatske u ovoj situaciji, vjerojatno bi „odgulio“ do 30 dana.

Župan će platiti par stotina kuna i nikome ništa.

Vjerojatno ste i primijetili da su novčane kazne izražene u DEM koje nisu u opticaju 21 godinu.

Da, ovako izgledaju Zakoni u Republici Hrvatskoj, koja 21 godinu nije u stanju promijeniti jedan Član Zakona. Naprosto nevjerojatno.

Da se ukratko osvrnemo i na današnje izjave zamjenice župana, gđe Silvije Zagorec, koja umjesto da se pokrije tišinom, kao glasnogovornica opravdava Župana da ako se itko uvijek i svugdje zalagao za unapređenje statusa hrvatskih vojnika, policijaca, vatrogasaca..to je bio on.

Gospođo Zagorec, branite neobranjivo.

Nijedna službena osoba prilikom vršenja službe ne zavrjeđuje uvrede ni omalovažavanje, pogotovo ne od javne osobe, na funkciji i položaju.

Te osobe, često istinski heroji, osim preniskih mjesečnih primanja, plaće, uz svakodnevan stres i intervencije, najmanje što očekuju su uvrede nekog tko bi ih trebao poštivati i štititi, u ovom slučaju, Župan.

Svjesni smo da doslovno rukama i nogama, preko desetaka lažnih profila i stranačkih poslušnika, pokušavate isprati svu prljavštinu i nepravednost prema svim hrvatskim građanima u ovoj situaciji, jer još jednom ste dokazali, neobjavljivanjem snimke incidenta, šturim priopćenjima, šutnjom Župana, kršenjem Zakona Republike Hrvatske, da ste itekako krivi i neodgovorni, a u isto vrijeme privilegirani i zaštićeni.

Vjerujemo, ne još zadugo - istaknuo je Mladenović. 

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.