ULICA MARŠALA TITA Ratković: ‘Promjena imena je moguća, no imamo hitnijeg posla’

Josip Broz Tito ponovo je postao najvažnija tema u svekolike hrvatske javnosti. Točnije, jedan od najpoznatijih hrvatskih trgova, Trg maršala Tita, uskoro bi mogao promijeniti ime. Najavio je to prije dva dana Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik, a novo ime bilo bi Trg Republike Hrvatske.

U Varaždinskoj županiji tek jedan grad ima ulicu imenovanu po Josipu Brozu Titu, dok ni u jednom gradu naše županije nema trga koji bi nosio njegovo ime.

Riječ je o ulici u Varaždinskim Toplicama, a čeka li i tu ulicu ista sudbina kao i Trg maršala Tita u Zagrebu, saznali smo od gradonačelnice Dragice Ratković.

– Momentalno ne postoje planovi za preimenovanjem Ulice maršala Tita. Tek smo preuzeli vodstvo grada, bili smo bez proračuna, i imamo stvari koje moramo hitnije odraditi prije drugih pitanja – kazala je Dragica Ratković.

Dodala je kako je prije nekih osam do deset godina postojala inicijativa da se ta ulica preimenuje, a moguće je i da se u skoroj budućnost ponovo krene s izmjenom imena Ulice maršala Tita.

No ističe kako to mora krenuti od mjesnog odbora, ne od nje.

– Treba uzeti u obzir i sve probleme koje bi ta promjena donijela za naše građane. To vodi za brojne promjene koje će na kraju krajeva financijski opteretiti građane. No ako su građani za promjenu, imaju moju podršku.

Što se tiče odluke koju je donio Milan Bandić, ona je podržava, no koje bi ime Ulica maršala Tita u Varaždinskim Toplicama nosila, ako do promjene imena dođe, još uvijek nije razmatrala.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije