S HDZ-OM Sanja Zember ide na izbore u Varaždinu kao zamjenica Damira Habijana!

Sutra u 10 sati HDZ će održati konferenciju za novinare s temom ‘Predstavljanje kandidata za zamjenika gradonačelnika Grada Varaždina’.

Kako doznajemo, ovoga puta HDZ neće predstaviti oba kandidata koji će stati uz bok Damiru Habijanu u utrci za gradonačelničku funkciju, već samo jednog. Odnosno – jednu.

Riječ je Sanji Zember, donedavnoj – deklarativno nestranačkoj – ravnateljici Opće bolnice Varaždin.

Popularnost u javnosti stekla je zbog okolnosti njezine smjene 27. siječnja ove godine, kada su mediji redom okarakterizirali tu situaciju na način da joj je presudila – politika. Točnije, župan Predrag Štromar ispred Varaždinske županije, koja je osnivač Bolnice.

U kuloarima se u proteklo vrijeme špekuliralo i da bi Sanja Zember mogla ispred HDZ-a krenuti u borbu za funkciju župana. Međutim, HDZ je tu kandidaturu namijenio na kraju Alenu Runcu.

Prema zasad nepotvrđenim informacijama, Sanja Zember će se uz Damira Habijana kandidirati kao nestranačka osoba, odnosno neće postati članicom HDZ-a.

Ako je to točno, značilo bi da je takva praksa u HDZ-u već postalo pravilo.

Naime, prije četiri godine kandidat stranke za gradonačelnika bio je deklarativno neovisni Marijan Cingula.

Sad imaju kandidata za čelnu gradsku funkciju iz svojih redova, ali će kandidati za njegove zamjenike biti ‘padobranci’.

Navodno dio članova HDZ-a, onaj koji je dulje vrijeme u stranci i uz stranku, ne gleda blagonaklono na takav način odabira kandidata. Tako da će, čini se, spremno čekati i pratiti kakav će biti Habijanov izborni rezultat.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije