Var. Toplice: Zbog pada proračuna zaustavljeni svi projekti, stiže povjerenik

Zbog nerazumijevanja vijećnika HDZ-a, Franje Prsteca, Marka Sopića, Borislava Antolkovića, zatim HSLS-a, Mate Halužana, Dragice Ratković, Vesne Vuk i Stjepana Denžića te nezavisnog Stanka Medvedeca, i neodgovornosti prema građanima, čije bi interese prvenstveno trebali zastupati, Grad Varaždinske Toplice dobit će povjerenika Vlade RH-a koji će voditi grad do redovnih lokalnih izbora u svibnju iduće godine.

– Prilikom izrade prijedloga proračuna za narednu godinu dali smo mogućnost svim vijećnicima da daju svoje sugestije koje bi ugradili u proračun. Dali smo im mogućnost i da amandmanima zatraže izmjene ukoliko nisu zadovoljni. Spomenuti vijećnici sve su to odbili iz čega je vidljivo da su vođeni isključivo političkim motivima, a ne interesima grada u kojem žive i građana koje zastupaju – izjavila je u povodu neprihvaćanja proračuna gradonačelnica Goranka Štefanić.

Nadalje, dodala je da su vijećnici imali još jednu mogućnost ispraviti svoju grešku na sjednici Gradskog vijeća u četvrtak, koju je sazvao predsjednik Franjo Prstec, a na koju on i ostali vijećnici HDZ-a, HSLS-a i nezavisni Medvedec nisu stigli. Time su pokazali koliko drže do digniteta dužnosti vijećnika, ali i do građana Varaždinskih Toplica.

– Kako bi pokušali spasiti situaciju i spriječiti zastoj svih projekata na godinu dana pokušali smo s predsjednikom Gradskog vijeća, HDZ-ovim Franjom Prstecom, dogovoriti hitnu sjednicu do kraja godine kako bi ponudili privremenu mjeru financiranja i time pokušali spriječiti kolaps u gradu koji je neminovan. Nažalost, pozitivan odgovor od gospodina Prsteca nije stigao, odnosno kratko je ustvrdio da ne namjerava sazivati sjednicu – pojasnila je posljednje događaje Štefanić.

Dodala je da sada slijedi imenovanje povjerenika koji će upravljati gradom do redovnih izbora, ali da nažalost to znači i zaustavljanje svih projekata.

– Nažalost nećemo moći prijaviti projekte na EU fondove i natječaje čije je raspisivanje najavljeno za početak iduće godine. Staju pregovori oko autobusnog kolodvora, projekti daljnjeg razvoja turizma kao i niz projekata naših poznatih gospodarstvenika. Možemo sa sigurnošću reći da je gotovo cijela slijedeća godina izgubljena za Grad Varaždinske Toplice zbog nerazumijevanja i neodgovornosti pojedinaca – zaključila je Štefanić.

Gradonačelnica Štefanić ponovila je svoju službenu najavu kandidature za idući mandat kako bi započela nove, ali i dovršila otpočete projekte, koji će Varaždinskim Toplicama donijeti daljnji razvoj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije