U utrku za varaždinsku gradonačelnicu kreće i Mirjana Kolarek Karakaš

Poznata varaždinska pedijatrica Mirjana Kolarek Karakaš pridružuje se listi imena koja planiraju na predstojećim lokalnim izborima u svibnju istaknuti kandidaturu za varaždinsku gradonačelnicu.

Obznanio je to Nedjeljko Babić, predsjednik Hrvatske stranke svih kajkavaca, protekle subote, 5. studenoga, u Varaždinu, gdje su održane osnivačke skupštine HSSK za treći, četvrti, šesti i sedmi mjesni odbor.

– Život nam stavlja na put razne prepreke. Možemo se prepustiti struji rijeke da nas voda nosi ili ćemo zaplivati uzvodno do neke zelenije obale. Vaša sudbina je u Vašim rukama! Nemojte dozvoliti da Vam isklizne kroz prste! – obratila se okupljenima tom prigodom Mirjana Kolarek Karakaš.

U subotu su izabrani i dužnosnici: za 3. MO predsjednik je Miro Dragović i zamjenik Drago Crnov, za 4. MO predsjednik je Miroslav Huđek i zamjenica Vesna Loparić, za 6. MO predsjednik je Željko Lukinić i zamjenik Neven Kovač, te za 7. MO predsjednica je Mirjana Kolarek Karakaš i zamjenica Sara Lončarić.

– Nemojmo nikada zaboraviti da je prvi govor u Hrvatskom Saboru održan na kajkavskom dijalektu, da su velikani naše književnosti pisali na kajkavskom. Ne smijemo se sramiti svojega podrijetla niti jezika kojim govorimo. Narod bez jezika je kao hrast bez korjena. I najjači će se srušiti. S druge strane, konačni cilj nam je podići razinu kvalitete života svih naših sugrađana neovisno kojim dijalektom govorili. Važno je da zastupaju poštovanje, uvažavanje i poštivanje pravih vrijednosti koje određuju život dostojan čovjeka. Na žalost, razočarani egzistencijalnim problemima narod više ne vjeruje u politiku a još manje političarima. Zato ju moraju početi stvarati sami, od svoje obitelji, svoje ulice, svojega grada. Politika nam određuje život i od nje ne možemo pobjeći – stoji, između ostalogl, u priopćenju Hrvatske stranke svih kajkavaca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije