Habijan: ‘Habuš je naprije podržao ugovor o balama, a sad se veseli ništetnosti’

Gradska organizacija HDZ-a sazvala je danas, 3. listopada, konferenciju za medije na kojoj je tema bila presuda Visokog trgovačkog suda kojom je Ugovor između društva Varkom i T7 Vis d.o.o. vezan uz zbrinjavanje komunalnog otpada na lokaciji Brezje proglašen ništetnim.

> Presuda Visokog trgovačkog suda: Čehokovi ugovori o balama su ništetni

> Bale: T&H Invest će zatražiti reviziju presude Visokog trgovačkog suda

> Habuš: ‘T&H Invest potpuno pogrešno interpretira jasnu presudu!’

– Tu vijest uz širok, fotografijom ovjekovječen osmijeh, objavio je gradonačelnik Habuš te je izjavo kako je to ‘velika i značajna pravna pobjeda Grada Varaždina koju smo dugo čekali’. Također, gospodin Habuš izjavio je kako se pokazalo da su bili u pravu ‘kada su odlučili stati na kraj dogovorima ispod stola i namještanju poslova bez natječaja te kako je ovime učinjen veliki korak u zaštiti interesa građana’ – započeo je Damir Habijan, predsjednik varaždinskog HDZ-a.

– Prošli tjedan, pitao sam se čemu se to gradonačelnik i voditeljica pravne službe gospođa Matavulj smiju, odnosno vesele? Je li to zaista njihova pobjeda u bitci koju vode od dana potpisivanja navedenog ugovora? – dodao je Habijan te se vratio u prošlost iako je istaknuo kako to ne voli činiti.

– Ako se vratimo u 2008. godinu, u vrijeme potpisivanja navedenog ugovora, odgovor na gornje pitanje još je teži. Naime, gradska organizacija HNS-a na čelu s gospodinom Habušem je 2009. godine podržala projekt interventnog zbrinjavanja baliranog otpada u Brezju. Pri tome, gospodin Habuš je izjavio kako ‘nije sporna lokacija za mehaničko-biološku obradu u Brezju ukoliko će novo postrojenje zadovoljavati sve zakonom utvrđene norme o zaštiti okoliša’. Također, pri tome je nadodao ‘kako je to stav stranke, te ako će netko drugačije istupati, mora biti svjestan da to radi samo u svoje ime’. Moguće da se navedeno upozorenje odnosilo na gospodina Štromara, obzirom da je prilikom odlučivanja o navedenom Ugovoru, on izrazio određenu skepsu te je izjavio ‘kako bi bilo bolje da se do privatnog partnera došlo javnim natječajem’.

Prema tome, nastavlja Habijan, imajući u vidu kako su svi članovi HNS-a podržali na gradskom poglavarstvu navedeni Ugovor, te stav gospodina Habuša da se isti treba podržati, odnosno njegov angažman da se isti potpiše, postavljam pitanje što je presudilo ovakvom ‘kopernikanskom obratu?’

Habijan se nadalje pitao ‘koga je to Habuš pobijedio?’

– Gospodin Habuš sada kaže kako su bili u pravu kada su odlučili stati dogovorima ispod stola i namještaju poslova bez natječaja, međutim sada je razvidno kako su podržali predmetni Ugovor pa je nejasno u čemu su bili u pravu. Dakle, u vrijeme potpisivanja predmetnog Ugovora gradski HNS, njihovi pročelnici i gospodin Habuš glasali su za navedeni Ugovor, jasno su ga podržali, a sada s osmijehom na licu slavi pobjedu protiv sebe i svog stava – kazao je i zaključno dodao kako je ‘ovo je dokaz da se stavovi mijenjaju po potrebi, da interes grada za HNS ovisi o interesu pojedinaca, a osmijeh na licima brzo je prošao, obzirom da problem bala nije riješen’.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije