FOTO U HDZ-u ništa novo: Anđelko Stričak ostaje šef Županijske organizacije!

Novi-stari predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Varaždinske županije je Anđelko Stričak.

On je danas izabran na izbornoj skupštini stranke održanoj u hotelu Turist, koja je započela u 18.30, dok su se rezultati glasovanja blizu 300 izaslanika znali tek nakon 22 sata.

Za razliku od izbora za varaždinsku Gradsku organizaciju HDZ-a, gdje je kandidaturu istaknula samo jedna osoba, na županijskoj razini bila su dva kandidata – Anđelko Stričak, dosadašnji šef županijskog HDZ-a, i Denis Kovačić, pomoćnik ministra zdravstva u Vladi Republike Hrvatske, koji je kandidaturu nenadano istaknuo tek prije nekoliko dana.

Anđelko Stričak dobio je 198 glasova, a Denis Kovačić 82 glasova okupljenih na izbornoj skupštini. Dva glasa bila su nevažeća.

– Drago mi je da sam imao protukandidata, jer je time moj legitimitet nakon izbora daleko veći. Idemo zajedno dalje, to nije upitno. A čekaju nas najprije izbori za tijela stranke na državnoj razini, dakle za Predsjedništvo i Središnji odbor, a nakon toga se bacamo na pripremu za lokalne izbore sljedeće godine u svibnju. Na njima, kao što smo najavili, idemo po pobjedu. Tijekom cijelog tog razdoblja Josip Križanić i ja, kao saborski zastupnici, lobirat ćemo u ministarstvima za sve projekte važne za našu sredinu, za sve ono što bivša vlast nije odradila – komentirao je Anđelko Stričak nakon izborne pobjede za čelnog čovjeka županijskog HDZ-a.

I dok je varaždinska gradska izborna skupština bila otvorena za medije, ova današnja županijska – nije. Ipak, naš fotoreporter uspio je uslikati dio atmosfere u hotelu Turist večeras. Fotografije pogledajte u nastavku…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije