Štromar: ‘Stričak je u pravu, radi se o demagogiji! Vraćamo plaće na staro!’

Iako je jučer na Županijskoj skupštini donesena odluka kako će plaće županu Predragu Štromaru i njegovim zamjenicima Alenu Kišiću i Alanu Košiću biti umanjene za 10 posto, čini se da to takvog razvoja ipak neće doći.

Naime, nakon što je Anđelko Stričak, županijski vijećnik iz redova HDZ-a, kazao je kako je riječ o pukoj demagogiji, čini se da su njegove riječi u Županiji doživjeli prilično ozbiljno.

– Istina, kad sam pročitao što je izjavio gospodnin Stričak, pomislio sam kako se radi tek o još jednoj političkoj provokaciji, no što sam više razmišljao o rečenom, to mi je istina bila jasnija. Kad se uzme u obzir da će uštede biti tek 80.000 kuna, što je kap u moru onoga koliko nam nedostaje u proračunu, mislim da je najbolje da se od smanjenja plaća jednostavno odustane – kazao nam je telefonski Predrag Štromar. Odluka koja je trebala vrijediti od 1. svibnja tako će se promijeniti na izvanrednoj Županijskoj skupštini.

Anđelko Stričak nije bio zadovoljan odlukom.

– Ovaj potez o povratku plaća na staro čista je demagogija – kazao nam je.

Također, na Franjevačkom trgu kruže glasi kako se sprema još jedna odluka koja bi trebala ‘zabiti zadnji čavao u lijes’ demagogije. Naime, planira se povećati plaća za još minimalno 10 posto, a izvori iz Županijske palače rekli su nam da župan Štromar na taj način želi dotući demagogiju jednom zasvagda.

Zamjenik župana Alen Kišić, pretendent na mjesto gradonačelnika Ivanca, nije bio dostupan za komentar.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije