Subvencija prijevoza za srednjoškolce vraća se na stari iznos?

Brojne su kritike na prijedlog proračuna za 2016., a jedna od najglasnijih odnosila se na subvencioniranje srednjoškolskog prijevoza za koji je budžet smanjen za čak 94 milijuna kuna.

Kako doznajemo, Most i HDZ ipak žele vratiti te subvencije na dosadašnju razinu, dakle da država taj prijevoz subvencionira u 75-postotnom iznosu cijene karte, a ne sa 50 posto, kako je to planirano za ovu godinu. Dapače, prema planu resornog ministra obrazovanja Predraga Šustara za sljedeću godinu planira se uvesti imovinski cenzus o kojem bi ovisile eventualne državne subvencije.

Gotovo sve političke stranke prigovorile su zbog ovoga smanjenja, posebno podsjećajući na to kako u sporazumu o suradnji Mosta, Domoljubne koalicije i stranke Bandić Milan 365 jasno stoji da će država subvencionirati srednjoškolski prijevoz u 75-postotnom iznosu cijene karte.

Čelnik Mosta Božo Petrov već je razgovarao s premijerom Tihomirom Oreškovićem i ministrom financija Zdravkom Marićem, a kako čujemo, s idejom se složio i prvi potpredsjednik Tomislav Karamarko. Povratak na 75-postotno financiranje realizirat će se amandmanom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije