Martinčević ponovo izabrana za predsjednicu Gradske organizacije Reformista

U hotelu Turist u Varaždinu održana je Izborna skupština Reformista Gradske organizacije Varaždin. Za predsjednicu Gradske organizacije sa 135 glasova izabrana je potpredsjednica Reformista Natalija Martinčević, koja je i do sada obnašala funkciju predsjednice te organizacije.

Za potpredsjednike izabrani su Darko Detelj sa 124 glasa i Saša Novoselec sa 122 glasa. Na Izbornoj skupštini bilo je prisutno ukupno 139 delegata, a glasanje je bilo tajno.

Natalija Martinčević, potpredsjednica Narodne stranke – REFORMISTI i predsjednica Gradske organizacije Varaždin, predstavila je rad Gradske organizacije od njezina osnutka u prosincu 2014. godine do današnje Izborne skupštine.

Reformisti Gradske organizacije bili su iznimno aktivni te u godinu dana organizirali preko 70 druženja s građanima na kojima su predstavljali programe i projekte Narodne stranke REFORMISTI, brojne humanitarne akcije, razna edukativna predavanja, tribine o energetskoj učinkovitosti, tribine o novostima u poljoprivredi kao i mnoge predizborne skupove i prigodna druženja. Osnovali su i iznimno aktivan Interesni odbor žena te kao jedina stranka u gradu i Interesni odbor umirovljenika. Na 11 konferencija sa medije i sa 27 priopćenja očitovali su se o svim važnim gradskim, županijskim i nacionalnim temama.

Na izborima za Vijeća mjesnih odbora Reformisti su dobili 22 posto glasova građana, odnosno 32 vijećnička mandata te se pozicionirali kao najjača politička opcija u gradskim mjesnim odborima, rekli su iz stranke.

Na parlamentarne izbore Reformisti su izašli samostalno, van blokova HDZ-a i SDP-a, te u gradu Varaždinu dobili podršku od 11,18% što je zbog pojave MOST-a bilo manje od očekivanog, ali ipak omogućilo da Varaždin u Saboru bude zastupljen preko zastupnika Reformista, kažu iz stranke.

Izbornom skupštinom Gradske organizacije članovi su dali povjerenje vodstvu koje se pokazalo odgovornim i sposobnim voditi ovu organizaciju, ali i izabrali nove članove koji će svojom kvalitetom i radom ojačati dosadašnji rad Reformista na području Grada Varaždina.

– Na izbornoj skupštini izabrali smo ljude koji su se do sada iskazali kroz rad, angažman i predanost prema ciljevima i programima stranke. S vodstvom stranke koje smo danas izabrali, sljedećih godinu dana pripremat ćemo i prezentirati našim građanima konkretne programe i projekte za naš Varaždin s ciljem preuzimanja pune odgovornosti za vođenje ovog grada nakon lokalnih izbora sljedeće godine – istaknula je Martinčević.

Izbornoj skupštini prisustvovao je i predsjednik Narodne stranke – REFORMISTI i saborski zastupnik Radimir Čačić, potpredsjednik Reformista Petar Baranović, članovi nacionalnog predsjedništva Darko Hrenić i Robert Hirc, predsjednik Županijske organizacije Varaždinske županije Tomislav Paljak i brojni članovi županijskog predsjedništva.

Nakon Izborne skupštine održana je izložba fotografija ‘Jednogodišnji rad Interesnog odbora žena kroz fotografiju‘ koju su organizirale i na taj način predstavile svoj rad članice Interesnog odbora žena Gradske organizacije Varaždin.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije