Mijo Crnoja više nije ministar: Podnio sam ostavku, ne želim biti uteg Vladi

Mijo Crnoja nije više ministar branitelja. Nakon dva dana vijećanja u Banskim dvorima, Crnoja je sam podnio ostavku na dužnost za koju je povjerenje dobio u petak, piše Večernji list.

– Predočio sam sve dokumente hrvatskoj Vladi i pravnim ekspertima koji su ocijenili da nema krivnje koji mu vi stavljate na teret, ali ne želim biti uteg ovoj Vladi i premijeru sam podnio ostavku – kazao je Crnoja.

U Vladi su pravni stručnjaci jučer i danas proučavali svu dokumentaciju vezanu uz optužbe na račun ministra branitelja Mije Crnoje, nakon čega su premijer Tihomir Orešković te prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko i potpredsjednik Vlade Božo Petrov s njim obavili razgovor u Banskim dvorima.

– Crnoja je kao branitelj koji se borio za ovu zemlju zavrijedio malo pažnje, zato smo mu dali ova dva dana, tražili smo mišljenje od stručnjaka, imali smo diskusije. Danas je Crnoja predao ostavku i ja sam je prihvatio. Zahvalio bih gospodinu Crnoji što se borio za ovu zemlju i svim braniteljima, meni je ovo ministarstvo prebitno i naći ćemo novoga čovjeka uskoro. Crnoji želim sve najbolje – rekao je premijer Orešković.

Jedna klasična haranga

Sada bivšeg ministra javnost je nakon samo nekoliko dana od imenovanja počela prozivati za utaju poreza, nasilje i lažiranje podataka.

– Svih ovih dana smo slušali, gledali i čitali teške optužbe, tom smo problemu stupili vrlo ozbiljno, proučili smo sve, to su sve bile laži i obmane, jedna klasična haranga – komentirao je ostavku Mije Crnoje šef HDZ-a Tomislav Karamarko.

Sporna je adresa njegova stanovanja u Samoboru, budući da mu obitelj živi u Zagrebu, uvjeti pod kojima je dobio namjenski kredit za izgradnju kuće u Samoboru koju još nije sagradio, kao i da je više puta prijavljivan za fizičko nasilje.

Zbog toga njegovu ostavku traži saborska oporba. Crnoja odbacuje sve optužbe i tvrdi da je izložen medijskom linču, a kao dokaze u svoju korist donio je u Banske dvore opsežnu dokumentaciju.

Pravni stručnjaci tu su dokumentaciju pregledavali sinoć do kasno, a nakon današnje sjednice Vlade, na kojoj Crnoja nije nazočio, nastavljena je njezina analiza.

Opširnije pročitajte u Večernjem listu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije