‘Ne možemo s HDZ-om jer se Karamarko nije odrekao Ilčića’

Nakon što je, očigledno je, definitivno otpala mogućnost formiranja tripartitne vlade, Most na današnjoj sjednici svog Nacionalnog vijeća odlučuje što i kako dalje u pregovorima s HDZ-om i SDP-om.

U jučerašnjoj emisiji Otvoreno HTV-a Peđa Grbin iz SDP-a kao jedan od razloga zašto SDP odbija formirati Vladu s HDZ-om iznio je i činjenicu vezanu uz posljednje istupe predsjednika Hrasta, Varaždinca Ladislava Ilčića, koji je u Hrvatski sabor ušao kao četvrti s liste Domoljubne koalicije u našoj izbornoj jedinici.

– Ako se pitate zbog čema ne možemo s HDZ-om i s Domoljubnom koalicijom… Ova slika koju smo sada gledali je to pokazivala. Iza gospodina Karamarka, u prvome planu, stajao je gospodin Ilčić. Gospodin Karamarko nije se odrekao svojeg koalicijskog partnera koji je zastupao ksenofobne stavove i dijelio hrvatske građane prema njihovoj vjerskoj i nacionalnoj pripadnosti. Mi s njima u ovome trenutku, dok se tako ponašaju, ne možemo. Mi povjerenje svojih birača nismo dobili da ovaj i ovakav HDZ dovedemo na vlast u Hrvatskoj – rekao je Grbin.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije