Robert Podolnjak u Otvorenom: Zar je nerazumno pregovarati još dva mjeseca?

U emisiji Otvoreno prvog programa Hrvatske radio televizije gostovao je Robert Podolnjak čije se ime proteklih nekoliko dana vezuje uz mjesto predsjednika Sabora. Upravo je to i bila tema emisije Otvoreno, a govorilo se i o mogućim ponovljenim izborima. Uz Podolnjaka još su gostovali Davorin Mlakar (HDZ), Milorad Pupavac (SDSS) i Jelena Pavičić Vukičević (365 – Stranke rada i solidarnosti) dok je emisiju vodio Mislav Togonal.

– Teoretski postoji mogućnost da ja postanem predsjednik Sabora, no ne znam otkud vam ideja da ja imam neke veće šanse od ostalih saborskih zastupnika – izjavio je član Mosta Robert Podolnjak.

Istaknuo je kako Most ne može predložiti kandidata za predsjednika Sabora jer nema dovoljan broj mandata u Saboru.

– Ako bi koja od dvije većinske strane podržala kandidata za predsjednika Sabora suprotne opcije, tada bi i Most podržao taj izbor – dodao je Podolnjak inzistirajući na suradnji Domoljubne koalicije i Hrvatske raste.

Velika koalicija nemoguća?

No odabir jedne strane, u ovom slučaju SDP-a ili HDZ-a, odbacuje kao mogućnost jer to nije u skladu s programom Mosta.

Davorin Mlakar iz HDZ-a istaknuo je kako mogućnost suradnje sa SDP-om ne postoji jer kad bi takva suradnja postojala, pregovori s Mostom bili bi izlišni.

– Mi ćemo učiniti sve što možemo da spojimo SDP i HDZ. Neprihvatljivo je da se od Mosta traži da pogazi svoja načela – istaknuo je Podolnjak.

Na pitanje voditelja do kada misle pregovarati, odgovorio je protupitanjem.

– Zar se vama čini nerazumno za to veliko pitanje odvojiti dva mjeseca?

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije