Turistička zajednica: Direktor nije izabran, novi natječaj u rujnu

Na sjednici Vijeća Turističke zajednice grada Varaždina, održanoj u ponedjeljak, 15. lipnja, poništen je natječaj za izbor novog direktora Turističkog ureda, koji bi na toj funkciji trebao zamijeniti Branku Tropp.

Prema informacijama koje smo dobili od gradonačelnika Gorana Habuša, ujedno i predsjednika Vijeća TZ-a, odluka o raspisivanju novog natječaja donijeta je – jednoglasno. Novi natječaj bit će raspisan u rujnu, odmah po završetku Špancirfesta.

Očigledno da ni jedno od četvero kandidata – Vlatka Erceg, Vera Kanjuga Starčević, Damir Levak i Jelena Sekelj – koji su se javili na natječaj, tijekom prošlotjednog predstavljanja svojih programa rada nije ostavilo zadovoljavajući dojam na Vijeće. U TZ-u nisu zadovoljni ni brojem kandidata koji su se javili na natječaj.

– Svi članovi Vijeća ne mogu se oteti dojmu da se na natječaj javilo svega četvero kandidata zbog pogrešne percepcije u javnosti da je pobjednik natječaja već unaprijed poznat. Ja želim pozvati sve one koji smatraju da mogu voditi varaždinsku Turističku zajednicu neka se jave na novi natječaj. Vrlo vjerojatno ćemo ga raspisati i na širem području, ne samo lokalnom – najavio je Habuš, pozivajući i četvero kandidata koji sada nisu prošli neka se ponovno jave.

– Svatko od njih ima cijeli niz prednosti. Vlatka Erceg ima mnogo iskustva stečenog tijekom rada u turizmu i turističkim agencijama i zna koje su potrebe turista. Damir Levak ima dugogodišnje iskustvo rada u Turističkoj zajednici. Vera Kanjuga Starčević stekla je zavidno iskustvo radeći u hotelijerstvu. Jelena Sekelj predstavila se novom energijom i mnoštvom zanimljivih ideja, no pitanje je ima li dovoljno upravljačkog iskustva – ukratko je Habuš iznio svoje viđenje kandidata.

Novi natječaj za direktora Turističkog ureda bit će raspisan tek u rujnu stoga što nema previše smisla da novi direktora zasjedne u fotelju prvog čovjeka varaždinskog turizma neposredno uoči Špancirfesta, objasnio je gradonačelnik, dodajući da je dodatni razlog i taj što počinje sezona godišnjih odmora, dakle nije pravo vrijeme za raspisivanje natječaja. Tako će Branka Tropp na čelu Turističkog ureda odraditi i ovogodišnji Špancirfest, a u rujnu bi Varaždin napokon mogao znati ime njezina nasljednika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije