Čačić: Poruka HNS-u je jasna – idite doma, niste za ovaj posao!

– U sedam gradskih mjesnih odbora osvojili smo najveći postotak glasova birača između svih koalicija, stranaka i nezavisnih odbora. Rezultat od 26,23 posto pokazuje da smo najjača politička opcija u gradu – komentirala je Natalija Martinčević, saborska zastupnica i predsjednica Gradske organizacije Narodne stranke – Reformista na konferenciji za novinare održanoj danas u prostorijama stranke.

Dodala je da su Reformisti nešto slabiji rezultat ostvarili u prigradskim mjesnim odborima, objašnjavajući to time što u njima još uvijek nije u dovoljnoj mjeri porađeno na organizaciji stranke, budući da je u Varaždinu ona osnovana tek 11. studenoga prošle godine.

– Ipak, u svega šest mjeseci uspjeli smo oformiti snažnu stranačku bazu, a svi oni koji su ovim našim rezultatom iznenađeni, ne razumiju političku realnost – ustvrdila je Martinčević.

Neke stranke će nestati s političke scene

Predsjednik Reformista Radimir Čačić naglasio je da su ovi izbori test za parlamentarne izbore.

– Sada je jasno da su Reformisti ključna politička stranka, uvjerljivo prelazimo 20 posto na svim izborima u kojima smo sudjelovali – zadovoljan je bio Čačić.

Osvrnuo se i na ostale političke opcije na lokalnoj razini. Ustvrdio je tako da su neke stranke, poput HNS-a, izgubile ugled i da im predstoji nestanak s političke scene, dok će manje stranke također nestati jer nemaju izgrađenu stranačku bazu.

HNS ne može preživjeti bez SDP-a

Na upit da komentira činjenicu da je HDZ-ova koalicija ipak osvojila veći broj mandata od Reformista u spomenutih sedam gradskih mjesnih odbora, Čačić je potvrdio da je to točno, ali da kada se pogleda struktura vijećnika iz HDZ-ove koalicije, vidjet će se da ta stranka samostalno ima daleko manji broj mandata.

Čačić je na upit komentirao i izjavu HNS-ovog Predraga Štromara, koji je ustvrdio da je koalicija HNS-HSU s pribrojanim rezultatom SDP-a zapravo pravi pobjednik izbora.

– Naravno da je tako! To samo pokazuje da ne mogu preživjeti bez SDP-a, bez njih nemaju ništa. Ovo je jasna poruka HNS-u. Idite doma! Bavite se nečim drugim, niste za ovaj posao – u svome stilu poentirao je predsjednik Reformista.

Moguća suradnja i s HDZ-om

Reformisti načelno smatraju da bi predsjednike u vijećima mjesnih odbora trebale dobiti stranke koje su pojedinačno ostvarile najbolji rezultat, ali su otvoreni i za koaliranje.

– Logično je suradnju ponuditi SDP-u. Ako oni ne prihvate, tražit ćemo partnera među drugim strankama. Podrazumijeva li to i HDZ? Naravno! Građani su rekli svoje – zaključio je Radimir Čačić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije