Gales ‘razvalio’ HNK: ‘Atmosfera ovdje je fantastična, vratit ću se u Varaždin!’

Prvi dan drugog izdanja Festivala letećih gitara nije mogao završiti veličanstvenije! Dupkom puno varaždinsko Hrvatsko narodno kazalište treslo se od gitarskih vratolomija ljevorukog američkog genijalca Erica Galesa, koji je varaždinski koncert završio na leđima, a cjelokupna publika na nogama.

– Volio sam gledati TV seriju ‘Hitna služba’ i tamo je bio jedan liječnik iz Hrvatske. I uvijek sam si mislio ‘kako bih htio posjetiti Hrvatsku’ i evo, želja mi se konačno ostvarila – rekao je prije koncerta gitarist kojeg su Joe Bonamassa i Carlos Santana nazvali najvećim.

Atmosfera Festivala letećih gitara, kojeg organizira Turistička zajednica Varaždinske županije, uz potporu Hrvatske turističke zajednice i Varaždinske županije, itekako je ponijela velikog gitaristu za čiji se koncert tražila karta više, a neki su do Varaždina potegli čak iz Splita.

– Sudjelovao sam na puno koncerata po svijetu, neki od njih postoje već 30 godina, no nigdje nisam doživio tako dobru organizaciju i atmosferu. Sve je krasno i siguran sam da ovo nije moj zadnji posjet Varaždinu – poručio je Gales.

Festival, inače, nisu otvorile klasične govorancije, već povijest gitare ispričana projekcijama i nastupima varaždinskih gitarista i bendova te iznenađenja večeri Vedrana Božića.

Subota na Festivalu letećih gitara je američki dan ispunjen radionicama, izložbama, projekcijom dokumentarca ‘Črni Kastavec’, a završit će koncertom Jure Gecija i Zacka Dusta te Yogija Lonicha.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije