FOTO U obranu Spužve Boba Skockanog: Održan prvi party podrške crtanom junaku!

Velik broj obožavatelja lika i djela Spužve Boba Skockanog okupio se jučer u Caffe baru Elephant. Možemo bez zadrške reći kako je ovim okupljanjem sam Spužva Bob Skockani nadrastao okvire crtanog filma i zadobio jednu novu, socijalnu, dimenziju.

U 20 sati započeo je party podrške Spužvi Bobu, a organizirala ga je Udruga ‘Trash’, poznata po svome djelovanju na području sedme umjetnosti, ali i ljudskih sloboda.

– Okupili smo se ovdje kako bi dali potporu jednom od najjačih likova iz crtića koji se pojavio na ovom prostoru u zadnjih 15 do 20 godina. Brojne kritike na račun samog Spužve Boba upućene s pozicije koja zahtijeva odgovornost – kazao je Slobodan Runjak, direktor Trash film festivala.

Podsjetimo, napadač koji se obrušio na Spužvu Boba bio je župnik u Župi Sv. Filipa i Jakova u Novom Vinodolskom Hrvoje Poljak.

– Taj župnik nazvao je Spužvu Boba bludnikom i mi smo reagirali jer se ne slažemo s takvom ocjenom. Mi poštujemo svačije mišljenje, no s njim se ne slažemo. Spužva Bob nije bludnik, nego je heroj. On je jedan junak koji marljivo radi u restoranu, za malu plaću, radi prekovremene, ima kredit, pomaže prijateljima,… On je jedan od onih likova koji propagiraju univerzalne vrijednosti – dodao je Runjak.

Kako bi pokazali svoju potporu, ali i otpor prema kritikama na račun Spužve Boba, osnovali su Stožer za obranu istoimenog junaka, dodao je Runjak.

I dok je teško pričati o tome hoće li sam Spužva Bob saznati da u jednom malom gradu na jednoj maloj planeti postoje ljudi koji cijene njegov lik i djelo, sigurni smo da će mnogi koji se prepoznaju u kvalitetama i nedaćama Spužve Boba biti zadovljni održanim partyjem.

Na kraju krajeva, svi smo mi Spužva Bob Skockani!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije